algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

Arbona responsabilitza Llabrés de la pèrdua dels cinquanta milions

Culpa la regidora de no presentar de forma oficial el projecte

El batle Joan Arbona, ha volgut sortir al pas a les declaracions fetes ahir pel Partit Popular de Sóller en les quals s'assegurava que l'Ajuntament havia deixat perdre 50 milions per dur a terme reformes al centre sanitari.

Segons Arbona, és el Govern balear, i en concret la Conselleria de Sanitat la que ha tengut una gran desconsideració cap a l'Ajuntament, ja que en cap moment ha presentat de forma oficial el projecte, i tota la informació ha arribat de la regidora del PP local que en porta la delegació, Magdalena Llabrés.

De fet, Arbona, culpa directament la regidora d'esser la responsable d'haver perdut aquests doblers, ja que recorda que l'Ajuntament havia sol.licitat que es redactàs un projecte per tal que les reformes al centre sanitari es poguessin executar en dues fases, perquè no es disposava de doblers per escometre tota l'obra de cop, i la regidora s'havia compromès a dur-lo, cosa que encara no ha succeït.

En cas que aquest projecte s'hagués presentat, la intenció, segons Arbona, hauria estat la d'executar la primera part enguany mateix, amb l'habilitació de la corresponent partida i la resta l'any que ve. Sembla, però, que el Govern balear no veu amb bons ulls fer el projecte en dues fases i creu millor que es faci tot de cop.

El fet que no s'hagi presentat cap projecte, fa que l'Ajuntament desconeixi totalment quin és el pressupost previst per l'obra, el que fa també impossible habilitar una partida, tot i assegurar que considera les obres molt necessàries.

El Pla 10 Per altra banda, Arbona considera ridícul que s'acusi l'Ajuntament d'haver deixat perdre uns doblers pel centre sanitari, quan aquest és totalment competència de la Conselleria de Sanitat, i en conseqüència el consistori no hi pot fer res.


A més, el batle ha criticat el sistema anomenat Pla 10 que suposa que els ajuntaments han d'avançar uns doblers per dur a terme certes obres i que després i durant 10 anys són retornats per les conselleries als ajuntaments.

Per Joan Arbona, aquest sistema sols serveix per hipotecar els ajuntaments, ja que en moltes ocasions els doblers no arriben, fet que no fa més que perjudicar-los, com és en aquest cas el de Sóller que ja té un deute molt elevat. Per tant, creu que s'hauria de trobar un altre sistema que no carregui més als ajuntaments.


Per altra banda, el batle ha desmentit que per la demolició de la Solidez s'hagi de demanar cap crèdit, ja que el que es farà és habilitar una partida dins els pressuposts d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.