cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El ple aprova convocar un concurs restringit per a les obres de Son Serra

També foren rebutjades les 300 al·legacions presentades «fora de termini»

Amb els vots en contra del PSOE i UM, l'equip de govern de l'Ajuntament de Santa Margalida va aprovar ahir vespre el plec de condicions per adjudicar les obres de pavimentació i dotació de serveis al nucli urbà de Son Serra de Marina, amb un pressupost de 638 milions de pessetes, 108 dels quals seran aportats pel CIM, 53 per l'Ajuntament i la resta, 477 milions, pels propietaris mitjançant contribucions especials. A més a més, varen ser rebutjades les al·legacions a les contribucions especials, presentades pels propietaris.
En el ple d'ahir vespre va quedar clara la força dels vots, la majoria formada pel PP, GIP i CPU, que són 7, contra els sis de PSOE i UM, que ahir només eren quatre. Va quedar clar per què enlloc més passa que els de l'oposició es passin tot el ple discutint amb el secretari, arribant al clar enfrontament personal i a les desqualificacions, mentre que els membres de l'equip de govern callen i miren, perquè l'únic que diu qualque paraula, sense explicar gaires coses, és el batle Antoni del Olmo. Ahir mateix, el regidor d'Hisenda, que tenia l'oportunitat de donar una lliçó magistral del seus raonaments polítics per aquest cas en concret de Son Serra, va callar com un mort.
Els membres del PSOE no entenen per quina raó les obres de pavimentació i dotació de serveis han de tenir dos plecs de condicions, si només es tracta d'una obra que no s'ha de fer en fases, i tampoc que el preu d'una adjudicació sigui de 180 milions i l'altre de 433 la qual, a més, s'atorgarà per concurs restringit a només cinc empreses, com avançava fa uns dies Diari de Balears.
A tot això, el batle va respondre que s'havien aplicat criteris tècnics i no polítics, però Cifre, del PSOE, reclama més responsabilitat política i la concessió de les obres per subhasta, és a dir, al preu més baix.
Ribot, d'UM, va demanar concreció als criteris de puntuació de les diferents ofertes, per tal que els empresaris sabessin a què s'enfrontaven, i evitar sospites, però una altra vegada la resposta varen ser els criteris tècnics de la mesa de contractació.
Cap esmena de les presentades per l'oposició varen ser acceptades, en aquest primer punt ni en el de les al·legacions.

Plans cars  

Els polítics que comanden molt s'han inventat el pla Mirall, en el qual es preveu invertir 36.000 milions, tot i que les inversions sol·licitades pels municipis pujaven fins a 45.000 milions. Només per a Santa Margalida, el Pla hipotecador de municipis suposarà invertir 1.043.801 pessetes. Per això, llavors no hi ha doblers per atendre les reivindicacions dels residents a Son Serra, ni per a moltes altres coses més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.