algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
16°

Comencen les obres de la plaça de Can Pere Ignasi envoltades de polèmica

Patrimoni del CIM estudia paralitzar el projecte davant la petició d'Arca

Les obres de tancament de la plaça de Can Pere Ignasi per dur endavant la construcció d'estacionaments subterranis començaren ahir envoltades de polèmica. La Comissió de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca estudiarà la petició d'Arca de paralitzar el projecte, perquè aquesta zona té incoat un expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC), el projecte no s'ha duit a exposició pública, les Normes Subsidiàries no contemplen la construcció d'estacionaments a l'indret i afecta l'anomenat Pou de la Vila.
El president de la Comissió de Patrimoni, Damià Pons, explicà ahir a Diari de Balears que «els tècnics han visitat la plaça i realitzaran un informe al respecte. Després la comissió es pronunciarà sobre la petició d'Arca i sobre el projecte».

Pere Ollers, president d'Arca, ha enviat una contundent carta a Patrimoni i una a l'Ajuntament de Campos. A l'escrit s'adverteix que aquesta zona té «incoació d'expedient de declaració de BIC de l'any 1986 i necessita autorització prèvia per la concessió de llicència». En un altre punt Arca exposa a Patrimoni que «malauradament, les informacions actuals són que l'obra projectada inclou un aparcament subterrani sense cap estudi previ de trànsit, viabilitat, necessitat i incidència sobre els edificis dels voltants i que tampoc respecta l'anomenat Pou de la Vila. També exposam que les Normes Subsidiàries (NS) no contemplen aquesta obra projectada ni les seves repercussions en matèria circulatòria i que per tant el projecte, en cas que es pensàs executar, no disposa de llicència conforme a ordenació urbanística ni a dret». Amb aquests arguments Arca demana que es paralitzi el projecte i es declari el centre de Campos Conjunt Històric.

El batle de Campos, Andreu Prohens (PP), comentà al respecte que «les obres que estan fent ara són per tancar el recinte. No s'ha duit a exposició pública perquè no era necessari i tot s'ha fet segons marca la llei. Hem enviat el projecte a Patrimoni perquè s'informassin. També uns arqueòlegs faran un informe sobre el pou que hi ha i per tant no hi ha cap motiu per paralitzar el projecte com demana Arca, que ni tan sols l'ha vist».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.