cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
16°

Breus

• Calvià
Mapes del municipi

L'Ajuntament de Calvià ha publicat nous mapes del municipi amb una primera edició de 20.000 exemplars. Els fulletons editats pel departament de Turisme consten d'un mapa genèric amb la situació de les diferents localitats del terme, així com diferents dades d'interès per al turista o per a qualsevol persona que ho necessiti. Per exemple, hi són assenyalats els monuments històrics, les esglésies, els fars, els ports, els miradors, les muntanyes, els centres esportius, etc. També hi ha un pla de la vila de Calvià. En la part posterior del fulletó s'ha imprès un mapa genèric de Mallorca i de Cabrera, on també s'assenyalen dades d'interès. Els mapes es poden adquirir de manera gratuïta a l'Ajuntament de Calvià o a qualsevol dels punts d'informació turística del municipi. Aquests són a Illetes, Palmanova, Magaluf, Santa Ponça i Peguera. DdB.


• Laboral
Negociacions positives a Ibèria handling

L'amenaça de vaga del personal de terra d'Ibèria a l'aeroport de Palma s'allunya després de la reunió que ahir mantingueren representants sindicals amb la delegació de l'empresa a Son Sant Joan. Pere Escalas, responsable d'UGT-Ibèria, explicà que els responsables de la companyia estan oberts a negociar una millora de les condicions laborals dels fixos discontinus, que bàsicament se centra en l'extensió de la jornada a temps complert a la major part dels treballadors que conformen aquest col·lectiu. D'aquesta manera, tindrien alguna garantia durant el temps en què treballen les 40 hores setmanals amb el sou corresponent. La possibilitat de convocar aturs que havia anunciat el sindicat UGT a principis d'estiu davant la precarietat laboral dels fixos discontinus sembla per tant poc probable, segons confirmà Pere Escalas. En tot cas, s'haurà d'esperar que les negociacions acabin en acord, tal i com matitzà Escalas. DdB.


• Societat
Despesa en joc

Els habitants de Balears i Madrid són els que gastaren més doblers en travesses durant l'any 97 amb uns percentatges al voltant de 3.000 pessetes per persona. Segons la memòria de la Comissió Nacional de Joc, els espanyols varen gastar l'any passat 3'4 bilions de pessetes, dels quals 83.084 es dedicaren a les travesses. La despesa mitjana per habitant en aquest joc fou de 2.053 pessetes. La suma de la despesa total en joc fa que Catalunya i Andalusia també estiguin per davant de les Illes. Les comunitats que menys varen gastar l'any passat en travesses foren La Rioja i Navarra, a més de les ciutats de Ceuta i Melilla.

• Política
El Lobby i «Ultra Mallorca»

El Lobby per la Independència va remetre ahir un comunicat de premsa en el qual es congratula perquè el públic mallorquinista que assistí el passat 18 d'agost al partit Mallorca-Barça, disputat en el Lluís Sitjar, no fes cor amb la penya «Ultra Mallorca» que corejà lemes com «El que no salte es catalán» i «Polaco el que no bote». El Lobby demana a la directiva del Mallorca que engegui del camp la gent d'aquesta penya. DdB.


• Succesos
Dona a l'aigua

El passat dia 20 d'agost, una dona que passejava per la Platja de Palma a la vorera de la mar, va ser ençalçada per un grup d'estrangers que la llançaren a l'aigua. Després de la malifeta, el grup de bromistes fugiren a la carrera i deixaren la dona dins la mar. La víctima dels fets va perdre les ulleres de sol, a més de banyar-se tota la roba. Posteriorment, va posar una denúncia contra els agressors davant la policia municipal, que va localitzar un dels estrangers que havien participat en la broma. Aquest va confessar els fets i argumentà que ell i els seus amics havien confós la dona amb una coneguda. No va ser detingut, però va acceptar fer-se càrrec de les ulleres que la dona va perdre en el moments dels fets. . DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.