muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

El consistori proclamà Adela Oliver filla il·lustre de la vila

Es féu efectiva la donació de l'edifici del Museu de Sóller a l'associació que l'utilitza

La vall de Sóller compta des d'ahir amb una nova filla il·lustre, Adela Oliver Llinàs, que en fou solemnement proclamada en el transcurs d'un ple extraordinari de l'Ajuntament, al qual assistiren la homenajada en companyia dels seus familiars, alguns venguts expressament de fora.

L'acte es va iniciar amb la lectura per part del regidor de Cultura, Guillem Bernat, instructor de la causa, d'un currículum, en què es deixa ben patent la vida entregada cap a altres d'Adela Oliver, i on es justificava el nomenament.

A continuació es donà lectura a la proposta de proclamació, que fou aprovada per tots els partits polítics inclosa l'oposició.

Precisament el PP va obrir el torn d'intervencions felicitant la nova filla il·lustre i destacant el fet que Adela Oliver pensa ja en la gent del demà tot desitjant que tenguin un local digne on ser acollits.

Per la seva banda, el PSOE recordà que la proclamació no ve sols causada per la recent donació de La Solidez, sinó per tot un seguit d'actuacions que Adela Oliver ha duit a terme al llarg de la seva vida. Tot seguit es procedí a l'entrega d'una placa en record d'un dia tan assenyalat.

Finalment UM, que fou el partit que proposà la proclamació, remarcà el fet que la personalitat i el bon quefer han traspassat fronteres, tot recordant els dos viatges fets al Burundi, no sols per anar de turisme sinó per ajudar els necessitats d'aquell país africà.

Finalment, Adela Oliver, després de rebre un fastuós ram de flors, tingué unes molt emocionades paraules d'agraïment cap al consistori solleric, tot desitjant que el nou lloc d'acollida per a la gent gran es faci realitat ben prest.

Una vegada acabat l'acte a l'Ajuntament, Oliver i les autoritats es varen dirigir cap a la Parròquia de Sant Bartomeu, on assistiren a l'ofici solemne propi del dia del patró, que presidí mossèn. Bartomeu Suau, vicari general.

I ja al capvespre, Adela Oliver tornà a ser la protagonista d'un nou acte, ja que la seva família ha decidit donar l'edifici que alberga el Casal de Cultura-Museu de Sóller, a l'associació que el regenta.

Autoritats

Així, en un jardí, el de l'esmentat casal ple de gom a gom, es va celebrar amb presència del conseller d'Educació i Cultura, Manuel Ferrer; el batle de Sóller, Joan Arbona; representants dels diferents partits polítics amb representació municipal i les Valentes Dones, aquest important acte.

Per començar, es va procedir a la signatura per part d'Adela Oliver de l'acte de Donació del Casal, que fou seguit de forts aplaudiments per part del públic present.

Tot seguit, un dels moments més emotius, quan es va descobrir una làpida commemorativa d'un dia tan important per al Casal de Cultura.

Precisament fou el seu president, Jaume Ensenyat, després que el glosador Pere Gil donàs lectura a unes gloses dedicades a Adela Oliver i al Casal, l'encarregat d'encetat el torn d'intervencions, fent memòria dels 40 anys del museu i recordant a totes aquelles persones que en vida tant feren pel Museu, en referència a Antoni Gay o Gabriel Oliver Llinàs que en fou president i que "coses de la vida" morí a la porta del Casal ja fa uns anys, i remarcà la importància de la donació que s'estava perseguint des de feia temps.

El batle Joan Arbona féu també esment de la importància pel poble de Sóller d'aquesta donació, i el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, (el qual finalitzat l'acte visità tot el Museu), que fou l'encarregat de tancar l'acte tot esmentant l'important patrimoni que ha aconseguit reunir el Museu i la seva trascendental feina per la cultura sollerica, tancaren el torn d'intervencions. Un petit concert de la Coral de Sóller tancà aquest emotiu acte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.