algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

A la tardor, Tapalma

Arriba la cinquena edició de la festa gastronòmica, que omplirà Ciutat de tapes del 7 a l'11 d'octubre. 52 bars i tavernes participen a la fira de la setmana que ve

S'acaben l'estiu i els dies de sol i platja. Però, a canvi d'això, tornarem a gaudir del caliu que desprenen les tavernes els vespres de pluja i foscor.

No hi ha res de millor que prendre part de Tapalma per fer aquesta transició climàtica i social. La cinquena edició de la fira gastronòmica tindrà lloc a Palma entre dimecres i diumenge de la setmana que ve (del 7 a l'11 d'octubre).

Enguany són 52 els bars (11 més que el 2008) que ompliran les seves barres de tapes i de broquetes. Cada mossegada costarà 2 euros (tot i que alguns establiments n'oferiran a 1,5). A més, aniran ben acompanyades d'una copeta de vi o d'un zurito (tassó curt de cervesa), que tindran un preu fix d'1,2 euros en tots els establiments.

Mantenint l'esquema d'altres edicions, Tapalma es divideix en quatre grans rutes: Santa Catalina, la Llonja, la plaça d'Espanya (potser Joan Colomet?) i la zona del centre.

Aquest darrer lloc amalgama tots els bars situats a la Gerreria i a la plaça d'en Coll. De fet, es tracta d'una àrea en alça i on darrerament s'han obert locals d'aquesta classe de menjar, com ara l'Ambigú i el Boya, que evidentment participen a Tapalma. També cal destacar-hi el Molta Barra, probablement la taverna amb una barra de broquetes més gran: n'hi caben 80 especialitats alhora, tot i que en fan més de 120 de diferents. Santa i Manu, cuiners del Molta Barra, expliquen la tapa que presenten a la fira: "Es un tripintxo que s'ha de menjar en tres mossegades: primer la punta, que du pasta fresca; després el llom, amb salsa de sobrassada; i, finalment, el formatge fresc amb codonyat", explica Santa. El nom del tripintxo? Menú del dia. Tres plats sobre una llesca de pa. Un altre clàssic del centre, pioner en les barres de tapes, és la Bodega España.

A Santa Catalina, en canvi, hi trobam el restaurant Es Pou de Sant Magí, regentat per un guipuscoà que nom Jon, que oferirà uns deliciosos pebrots farcits. Sa Llimona i Sa Figa de Moro també resulten opcions interessants per gaudir de la cuina mallorquina en miniatura.

Les altres dues possibilitats són la Llonja i la plaça d'Espanya. Les dues zones tenen menys bars adherits a la iniciativa, però no per això proposen ofertes menys interessants. El Winning, al carrer dels Apuntadors, presenta una broqueta de salmó damunt una amanida d'alvocat. Meravellós.

El Brussel·les, també de la Llonja, ha preparat un "rovell criònic amb emulsió de tòfona i patata de reixeta". Per sobre del nom, lleugerament pretensiós, hi ha una tapa forta però saborosa. En tot cas, cal esperar fins dimecres. Bon profit!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.