algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
24°

Més pintxos per primavera

Tan sols resten set dies per la inauguració de la II Fira de la broqueta i la tapa, que tindrà lloc dins el complex de l'Escorxador del 2 al 5 d'abril. A la gastronomia “de barra” s'afegiran, en aquesta ocasió, tallers de degustació de cervesa i de tallar pernil. Paral·lelament, desenes de maîtres hi competiran per aconseguir el títol de les Illes

Els amants la gastronomia "de barra" tenen una cita ineludible amb l’arribada de la II Fira de la broqueta i la tapa, que se celebrarà del 2 al 5 d’abril. Continuant amb la línia traçada en l’edició inaugural, la Fira tindrà lloc dins l’Escorxador, un amable recinte el qual ja s’aproparen 25.000 persones l’any passat. Però, Restauració (Pimem), organitzadora de la trobada, espera superar de llarg la xifra esmentada. "Si tot va bé, assolirem els 60.000 visitants", augura Juan Cabrera, president de la patronal.

I és què, en època de crisi econòmica, "són aquestes iniciatives les que tornen necessàries", indica Biel Vidal, assessor de la Conselleria de Turisme. Però, què hi trobarà el visitant, a la Fira? Per definició, pintxos i tapes de disseny. Es podran comprar tiquets per un o dos euros, que són els preus estipulats de cada peça depenent de l’elaboració que els precedeixi. Els vins també valdran un euro (si són joves) i dos euros si són criances i reserves. Però no tots els 40 estands que conformaran la fira (en contraposició dels 17 de la primera edició) estan dedicats al pintxo. També hi haurà espai per al III Campionat de professionals de sala. Les disciplines a les quals es pot participar seran el muntatge i decoració de taula, degustació vi, concurs de tallar pernil, peix i carn, baristes (preparació de cafè) i còctels.

Restauració, però, també ha organitzat concursos adreçats al públic. "Pretenem així fer protagonista el visitant", explica Cabrera. Per exemple, un taller de bocar cervesa. Una tècnica no molt reconeguda pels clients, però apreciada si l’escuma de la canya està en el seu punt exacte. El públic també podrà prendre part al taller de tallar pernil, a més de degustacions dirigides de vi. I és que la interactivitat amb els assistents guanya lentament el seu protagonisme. Joan Font, director de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, també ho veu així. "I a quin escenari millor que l’antic escorxador", va manifestar.

Antònia Boyeras, directora General de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palma (IMFOF), volgué, en canvi, destacar "l’impuls a la gastronomia mallorquina" que s’assoleix amb fires com aquesta. Juan San Juan, representant de la Cambra de Comerç, també incidí en el fet "d’activar" els recursos turístics de Ciutat per frenar la davallada de la "temporada d’hivern". Els passadissos exteriors de l’Escorxador es convertiran, així, en punt de trobada dels pintxòfils.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.