Tots els matisos de l'arròs de peix
Pesca i cuina són dos mons força familiars pel portandritxol Pep Calafell. Això demostra amb els plats (d'arròs i peix) que surten dels fogons del restaurant Rocamar, al Portitxol
L’ofici de Pep Calafell és familiar, i per partida doble. Ell mateix assegura que el seu pradí construí la primera caseta al Port d’Andratx. No debades, era un pescador avesat als costums de la mar, com ara el de cuinar un arròs de peix just acabat de treure de les aigües. Allà, mar endins i a la mateixa barca, feien un petit foc i hi bullien l’arròs amb els caps dels peixos que havien capturat. Una tomàtiga, un all i poca cosa més. El resultat, un plat senzill i d’estiu que constitueix un pilar de la cuina mallorquina. "Econòmic, amb poc gènere però bo, com les sopes mallorquines. A més, és de tota la vida", resumeix Calafell. Amb tot, segons Calafell, el costum de cuinar aquest plat s’havia perdut o malformat. "Ara li posen de tot: gambes, musclos i fins i tot productes que no són mallorquins!", es queixa el cuiner.
També a Ara
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.