Macarons, de París a Palma
No podia ser d'una altra manera. Els primers macarons, populars postres franceses, han arribat a Mallorca de la mà del pastisser solleric Benet Vicens. La seva varietat de gustos i l'originalitat de textura i colors els han catapultat a l'èxit immediat, perquè la cuina mallorquina no defuig la sofisticació imperant
Semblen hamburgueses, però les semblances acaben amb el joc de paraules Mac Aron. I és que el producte estrella del cuiner i pastisser Bernat Vicens és un dolç tant petit que podria caber sencer a la boca i tant saborós com les desenes de varietats que n’enforna. Els macarons són unes postres genuïnes de la cuina francesa, sempre atentes a la rebosteria. Al país del nord, de fet, no hi ha pastisseria respectada que no en produeixi. I d’allà, de la France sòbria i elegant, li ve a Benet Vicens l’interès pels macarons. No debades, la seva mare és francesa. Ell, solleric, rebé una educació afrancesada, típica d’un poble mallorquí que històricament ha mirat més cap a Marsella que no cap a Palma. Al segle XIX, fins i tot un vaixell de línia regular unia ambdues ciutats.
També a Ara
- El jurista Lluís Segura analitza la sentència del TC: «És una mala notícia per a la protecció dels drets lingüístics»
- Sóller: Un metge malmena una pacient catalanoparlant i li diu que com que ha vengut de fora, no està obligat a entendre-la
- Aquests són els guardonats als premis literaris Pare Colom 2025
- Educació abonarà uns 35 milions d’euros als docents en compliment de la sentència que dictamina el retorn del 2,9 % a les nòmines
- L’STEI denuncia que la Conselleria elimina places d’assessors tècnics docents amb criteris «gens objectius»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Perdonad señores pero en ningún momento dice cuando llegaron a Palma, aunque el artículo se haya editado hoy. La ignorancia realmente es atrevida, En la escuela del gran pastelero francés "inventor" de los macarons solo han impartido sus clases el cocinero y su repostera. Y todos los críticos gastronómicos de esta isla coinciden en que no tienen nada que envidiar a los parisinos. Si lo hubiesen probado lo sabrían con seguridad. Nadie le quita mérito al resto de compañeros de profesión.
No són iguals. Només la forma.
Fa molts de mesos que a Can Frasquet de Palma hi ha macarons als mostradors! S'ha de ser molt rigorós quan un fa afirmacions com aquesta.