algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 12°
12°

DO de darrera hora

L'aeroport disposa des d'ahir d'una nova botiga, Delícies de Mallorca. Ara és possible, per tant, adquirir aquells productes amb Denominació d'Origen illenc que el viatger es descuida

Ja som a l’aeroport, a punt de partir, i al final no he comprat l’ensaïmada que m’havien demanat que els dugués... Aquest és el perfil del client al qual es dirigeix Delícies de Mallorca, una botiga inaugurada ahir als passadissos de Son Sant Joan. Raquel Cano, una de les dues sòcies, explica l’estratègia del comerç: "Hem plantejat tot amb molta cura i hem volgut donar importància a tot el gènere", que qualifica de "petites joies".

A què fa referència? A tot allò imaginable. L’únic requisit és que la seva producció estigui arrelada a Mallorca. Per ventura, l’ensaïmada és el producte estrella, un escalafó que comparteix amb la sobrassada, l’altre gran conegut fora de les fronteres illenques. Amb tot, la gastronomia mallorquina no viu tan sols d’aquests elements. Els pots de fonoll marí i ametles, per exemple, estan destinats a triomfar entre els turistes. També les bosses de tomàtiga seca, macerades durant mesos per oferir el seu gust intens. Tot això a part de les botelles d’oli, de les quals hi ha tanta diversitat com pobles a l’Illa, encara que destaquen els sempre predominants olis de Sóller i de Caimari.

Els cellers no han quedat enrere i presenten una àmplia varietat de vins a les prestatgeries de la tenda: Ànima Negra i la seva continuació (ÀN 2), els vins del porrerenc Jaume Mesquida i els del celler Jaume de Puntiró. El seu gestor, Pere Calafat, no faltà ahir a la inauguració del nou establiment. Assistí en qualitat de president de la Denominació d’Origen Binissalem, igual que ho féu Antoni Bennasar, de la DO Pla i Llevant. Josep Oliver, de la DO Oli de Mallorca, i el seu col·lega Francesc Garí, de l’entitat homòloga de la sobrassada, també feren costat a l’estrena.

El Consell de Mallorca també hi fou present amb la representació d’Isabel Oliver i Luz Iglesias, consellera d’Economia i directora de Promoció Econòmica respectivament. Per la seva part, el Govern balear hi va enviar el seu missatge d’optimisme i bons desitjos mitjançant Maria José Suasi, directora general d’Agriculuta. Joan Mas, responsable de l’àrea Agroalimentària de l’IDI, també comparegué a l’estrena de Delícies de Mallorca.

Tots ells varen poder tastar allà mateix les essències de l’Illa. En són un exemple les galetes Quely, les quals ja s’exporten a la Península. Per pair l’aperitiu els oferiren unes cremes d’ametles i altres licors mallorquins i herbes eivissenques, que tant ajuden a la digestió deprés de dinar. Quan els viatgers ja han passat el control policial, Mallorca Delícies és la darrera oportunitat que tenen per adquirir productes de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.