algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Tristán renova

La Guia Michelin 2009 revalida les dues estrelles que el restaurant Tristán ostentava fins ara. Es tracta de l'única cuina de Mallorca amb aquesta distinció

L’hostaleria mallorquina està d’enhorabona. I és que el restaurant Tristán ha renovat les seves dues estrelles Michelin. Així ho anunciaren ahir els responsables de la guia gastronòmica més prestigiosa, que presentà el nou rànquing d’estrelles corresponent a l’any 2009. Tristán, veterà restaurant ubicat a Portals Nous (Calvià), gaudeix del reconeixement de Michelin des de 1991. No debades, és l’única cuina de les Illes Balears que rep aquesta distinció. Els menjars que preparen Klaus Brunmayr i el seu equip, de fet, no només gaudeixen d’una sola estrella, sinó de dues.

Triomfa la cuina catalana

La resta del territori català també ha revalidat amb cert èxit l’examen dels experts de Michelin. Ferrà Adrià manté les tres estrelles d’El Bulli, a Roses. Santi Santamaría ratifica les tres de Can Fabes a Barcelona i les dues que obtingué l’any passat per Sant Celoni, el seu nou restaurant a Madrid. Carme Ruscalleda també aguanta la màxima puntuació amb Sant Pau, a Sant Pol de Mar, i es consolida així com una de les xefs més consagrades de la cuina catalana, Olimp al qual s’endinsà amb força el 2007. Cal recordar que Ruscalleda ha rebut, igualment, tres estrelles pel seu restaurant a Tòquio.

I és que la capital japonesa ha esdevingut la capital mundial amb més estrelles acumulades als seus restaurants. Un total de 227 estrelles, més del doble que París, bressol de la cuina de disseny i de la mateixa Guia Michelin. El domini català a l’Estat espanyol prossegueix amb les dues estrelles que ha rebut Sergi Arola pel seu restaurant Gastro, també ubicat a Madrid. L’Aliança d’Angles i Els Llinars, a la província de Girona, assoleixen la primera menció. Igual que els barcelonins Cinc Sentits i Manairó, que entren així a la cúspide de la restauració estatal. Si bé aquestes incorporacions són la calenta, també n’hi hagué de fredes, ja que fins a quatre restaurants catalans perden la seva única estrella.

Euskadi es consolida

Al País Basc, en canvi, no es registraren tants de moviments. L’única excepció ha estat Hilario Arbelaitz, qui perd la segona estrella del seu establiment Zuberoa. Juan Mari Arzak manté la màxima distinció, tres estrelles, al seu restaurant homònim. Pedro Subijana tampoc no deixa escapar les tres estrelles del seu Akelarre, com tampoc no ho fa Martin Berasategi al seu establiment de Lasarte. Tots tres es troben a Gipúscoa, capital gastronòmica d’Euskadi, la qual també alberga el Mugaritz, d’Andoni Luis Aduriz, ubicat a Renteria amb dues estrelles. Aquesta Guia Michelin recull més de 5.300 establiments de l’Estat espanyol i de Portugal, dels quals 2.418 són hotels, 1.762 restaurants, 122 bars de tapes i 247 hostals de turisme rural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.