cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

«Hablamos Español»

Són la cosa més de Països Catalans que hi ha. Si no vaig errat, primer es deien No Hablamos Catalán, però, com que mostrar ignorància no queda especialment estètic, varen canviar el rètol per un altre «en positiu». Parlar qualsevol llengua -siga l'espanyol, siga el basc, siga el cors, siga el francès, etc- sempre és bona cosa, i no fa mal a ningú. I afegir-ne alguna a les que hom ja sap parlar sempre constitueix un bon exercici per al cervell i una eina útil per al parlant.

Aquesta genteta és especialment activa, ves per on!, a les Illes Balears, a Catalunya i al País Valencià. No fa falta ser Joan Fuster per mirar de posar-li rètol. Qualcú ha dit que, certament, tenen més clar el mapa del nostre país els que volen eliminar-lo que no nosaltres mateixos. I així ens va.

Ara mateix, estan enfrascats a aconseguir que els centres que ensenyen amb una certa normalitat en la llengua del país deixin de fer-ho. Però resulta que els centres públics de les Balears, de manera abassegadora, han optat per continuar amb l'actual model lingüístic. I la immensa majoria dels concertats han decidit el mateix. Només els queda, als d'HE, mirar de fer servir els pares (i, ai las!, els infants) com a palanca per a les seues dèries polítiques. Perquè -i això no ho hauríem de perdre mai de vista- en realitat es diuen «Hablamos español y no queremos hablar nada más». Especialment si es tracta de català. Vade retro, Satanàs!

Que els seus fills quedin en desavantatge evident davant els bilingües i plurilingües els deu ser ben igual. Quins pares! Quines mares! «Todo por España», inclosa la carn de canó de les seues pobres criatures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa devers d'un mes
Aquesta gent no vol realment la llibertat de escollir llengua. Volen la llibertat de escollir ells la seva llengua aquí. No poden dir que la volen per tots, per totes les llegües i per tot. No demanen la llibertat d'elecció a Castella o Andalucía per fillets catalans. Ni demanen la llibertat de la seva llengua aquí pels fillets àrabs. Per possar dos exemples clars.
Valoració:5menosmas
Per Josep Miquel, fa 2 mesos
@Anthony be al manco fa honor al que diu, es mes que evident que vosté just en parla una, doncs cap problema es pot quedar just amb una per anar per tot el mon. Esser un monolingüe es el seu Dret, i lo que ja seria de traca i mocador seria que si te fills que també es quedasen essent monolingues i que s'apanyin pobrets. Vaja pares que pesturen per el mon.
Valoració:7menosmas
Per Pep Gri, fa 2 mesos
@Anthony, abans d'obrir aquesta bocota per dir beneitures, bé et convendria informar-te un poc. La carta que el senyor Bernat Joan i Marí va escriure en "andalús" segueix la gramàtica de l'«Êttandâ pal andalûh» que un grupúscul de la mateixa casta que l'Acadèmi de sa Llengo Baléà pretén instaurar. https://es.wikipedia.org/wiki/Êttandâ_pal_andalûh
Valoració:8menosmas
Per Anthony, fa 2 mesos
Ahora va a resultar que hablar otras lenguas "és bona cosa".
¡Quien lo iba a decir!
Una cosa es hablar idiomas y otra muy diferente es hacer coña de la manera de expresarse de otras personas.
Tú te has valido de la ocasión aprovechando la puesta en escena de una fantasmagórica "Academi" para hacer befa de los andaluces que nada tienen que ver con el tema.
El andaluz habla según el acento de la tierra y lo que procede es respetarlo, guste o no. Cualquier andaluz por poco cultivado que esté escribe el castellano de forma totalmente correcta.
Hay muchas maneras de hacer el tontito, por no decir otra cosa.
Aquella chorrada, hoy, seguro que no la escribirías. Mejor si te hubieses limitado a opinar sobre una "Academi" de cortísimo recorrido.
Antes de hacer befa y cachondeo de los demás, siempre es conveniente empezar por uno mismo, analizar de donde procedemos y si hay posibilidades de que otros hagan coña de nosotros.
Bon día.
Valoració:-16menosmas
Per zoy anda.lu, fa 2 mesos
Zon la kosa mhés de Pastisso Kata-lans ke i ha.Xi no baig herrat prim,he se dexeni no avlamos kata-lan, per.o com ke nostr.a ikno-razia no keda ezpezi-alment hestectique baren canviar el totul-amen per un'altra em pozitiu. Par-lat kualzevol llenguaruch zigue s'espanyonol , bacs, zigui koro-ho siki le francais etcc. sempra es vona kosa y no f'a mal ha ninkù. Ihafegir-ne conhuna a ses que' hom ja saps par-lar sempreekonstitiuexxi de von hexerzizi per el serbwl i'una heina hùtil perle par-land.
Valoració:-17menosmas
Per Anti tot, fa 2 mesos
Llibertat per escollir la llengua a les escoles. Tot correcte
Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente