cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Diguem BASTA! Ben fort

Diguem, ja n’hi ha prou! BASTA! Ben fort que ens sentin ben enfora, que sentin el crit aquells que posen vets al Consell de Seguretat de Nacions Unides, els EUA, aquells que critiquen el seu Secretari General, aquells que mantenen el genocidi del poble palestí.

En aquests dies prenadalencs, quan els carrers s’omplen de llumets, quan les cadenes de televisió s’omplen d’anuncis de regals de tota mena, quan els telenotícies ens mostren l’horror que es viu a Gaza, destrucció d’edificis, de la universitat, dels hospitals, quan veiem la desesperació dels adults amb infants als braços, no podem dir res més que BASTA! Que s’acabi el genocidi!

Han passat dos mesos i dies, des del brutal atac de Hamàs,encara romanen ostatges sense alliberar, presos palestins a les presons israelianes... després d’una curta treva han tornat els atacs amb més virulència si hi cap, destrucció damunt destrucció.

Per això hem d’aplaudir l’actitud, les paraules. del Secretari General de Nacions Unides, el portuguès António Guterres, que ha demanat un alto el foc al Consell de Seguretat, i ha rebut la negativa per part dels representants dels Estats Units.

Què més volen aconseguir? L’exèrcit israelià ha mostrat imatges indignes d’homes despullats, emmanillats, agenollats, dient que són membres d’Hamàs. Fonts palestines diuen que són civils, sense poder-se comprovar si són o no membres del grup armat.

Fins quan? Nombroses veus clamen pel final del genocidi, des de diplomàtics jubilats fins a congressistes nord-americanes, que veuen amb desesperació que el seu President, demòcrata, posa per davant de la defensa de la població civil i les lleis humanitàries el seu suport al president Netanyahu, contestat internament.

I els ostatges? Les seves famílies reclamen un alto el foc, un alliberament immediat. Fins on pot arribar la inhumanitat d’aquest dirigent israelià que vol estendre la destrucció no només de Gaza, amenaça també d’arribar al Líban?

Diguem BASTA! Ben fort, aturem el genocidi, que la Cort internacional pugui jutjar els crims de guerra comesos, que s’aturi el genocidi i puguem veure la pau, amb la reconstrucció de tota la destrossa, amb la convivència de dos estats el palestí i l’israelià, amb respecte mutu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.