nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

[OPINIÓ] Un país nou amb les mateixes deficiències? Idò no!

Aquesta setmana ha passat un fet molt lamentable. No per l'actitud del president de la RFEF, que ho és; sinó per part de la Federació Balear de Futbol, hem vist a diferents mitjans de comunicació com rebia el suport d’un equip directiu, i que l'únic que ha demostrat fins ara és que és un masclista i un vividor. Dins d’aquest equip directiu, el Sr. Miquel Bestard a una entrevista a un mitja de comunicació local.

Però indistintament de l'actitud d'aquest representant de la federació balear, com hem dit abans, una part de equips de Mallorca no han sortit a posicionar-se de manera diferent (26/08/23), i amb això hem que d’entendre que aquests equips tenen la mateixa sintonia de pensament?

Tots els equips de Mallorca juguen els seus partits a camps municipals, inclús el RCD Mallorca. I cap consistori (tenguí el color que tenguí) pot donar ajudes (monetàries o de mitjans) a entitats que mostren un nivell de masclisme com el que han mostrat aquests equips i la seva federació, donant cobertura a l'assetjament laboral; per tant, demanam als ajuntaments que, per via d'urgència, els comuniquin als equips de futbol, la prohibició d'emprar les instal·lacions municipals pel primer equip (1a regional, 3a divisió...), només deixant activa l'autorització per emprar les instal·lacions municipals pels equips de futbol base, fins a la categoria de 17 anys.

Aquesta prohibició no només ha d'afectar a l'ús per entrenaments, sinó també a l'ús per jugar partits de lliga. Indistintament de si la prohibició dura un any, dos..., els que siguin, no s'han de poder emprar instal·lacions municipals fins que des de la federació no s’hagi establert un protocol d'igualtat i en contra de l'assetjament laboral i un pla d’igualtat de gènere; i s'hagin ratificat per tots els clubs i s'hagin implementat. Tal com marca la llei laboral i de prevenció de l'assetjament i riscs laborals.

Els drets laborals i d'igualtat, sempre, han d'estar per damunt, inclús de una catefa de mandataris masclistes puguin conservar cadires (i cobrar) a institucions esportives (que reben subvencions públiques), on l'únic que fan és embrutar l'esport i la convivència. Qualsevol empleat que rebí un tracte, per part d'un superior, que sigui ofensiu o vexatori per l'empleat, és assetjat, ja que el superior sempre actua amb la consciència que ell té la pella pel mànec, i si l'empleat es rebota, sempre pot amenaçar de acomiadar-lo.

Volem una Mallorca lliure, independent, moderna, igualitària i feminista, a on ningú s'hagi d'empegueir de viure i de dir-se mallorquí/na, no volem la independència per repetir els estereotips d'un estat a on els drets humans no són respectats, sinó ans al contrari, no hi ha empatx amb rebutjar la igualtat públicament.

Francisca Grimalt, Coordinadora agrupació territorial ASM Llevant

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jaume, fa 10 mesos
Malgrat pugui estar d'acord amb alguna idea que endevin a l'arrel del que diu, Sra. Grimalt, no tenc més remei que posicionar-me en contra del seu "escrit". No sigui cosa algú pugui pensar que estic en sintonia amb el seu "estil" (ortogràfic, sintáctic, gramatical...) o, molt especialment, amb la manera en què fa servir les fal.làcies lògiques com a arguments.
Valoració:1menosmas
Per Catalinero, fa 11 mesos
Quants vots ha tingut l'ASM a les eleccions? No hi ha més preguntes, senyoria
Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente