cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Reprendre la lluita en clau de ruptura

L'any 2017, quan el govern de la Generalitat d'aleshores va desobeir la seva ciutadania i no va posar en marxa la República promesa pels polítics i votada i referendada per la ciutadania, ja vàrem advertir que venien temps de retrocessos i retallades de l'autogovern.

«No fer la independència de Catalunya, no vol dir quedar com estam, vol dir retrocedir en l'autogovern de les comunitats i nacions de l'Estat espanyol», vàrem escriure.

Ara que ja hi som, no queda més remei que reorganitzar-nos, aprofitar les barrabassades que faran els neofranquistes des de les institucions per obrir els ulls a més conciutadans i posar els miralls necessaris perquè vegin que la única alternativa real al retorn al franquisme que ens proposen PP i VOX, és la ruptura amb l'actual statu quo.

És el moment de recuperar la feina de base, de diàleg permanent amb els nostres veïns, per construir una majoria social que ens permeti arribar a la plena sobirania, a la llibertat col·lectiva plena.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per José Antonio López de las Torres Altivas, fa dervers d'un any
Luis Felipe Lorenzo Garcia (Queda algo más?
Hasta copiando te armas una empanada mental de mil pares de diablos. Puedes largar lo que quieras, pero crédito, ninguno.
Valoració:-3menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Gràcies per publicar el comentari. Finalment, m'hi he embolicat i hi he comès errors. Això demostra que un servidor tampoc no va poc a poc. Ara, que jo no sigui exemplar no vol dir que poc a poc i amb bona lletra no sigui bona recepta. El model de Noruega és el que vull compartir. La independència comença amb un acord amb la Casa Real i fent els honors a l'adversari. Amb educació, elegància, cortesia, agraïment per donar batalla i admitint els lligams amb nacions iberoamericanes (Castella, Puerto Rico, República Dominicana, Mèxic, Califòrnia, l'Argentina). Mostrant diplomàcia i esportivitat tot és possible. Una vegada Sofia de Borbó sigui cap d'Estat convocar eleccions i esperar el resultat del republicanisme. I el Principat? Està al servei de Madrid, on té moltes inversions. Fins i tot el Reial Madrid va ser fundat per principatins i promogut per un valencià. Això no és independentisme. El Principat juga a favor de la unió peninsular, tot i que de tant en tant expressa el contrari per calmar l'independentisme. Sempre hem dit que ells tenen el seu camí. Pensàvem que serien primers a aconseguir la independència. Per ventura, ho serem nosaltres i sense llum ni taquígrafs. Una decisió de l'O.T.A.N. imposada a Madrid, que obtendrá una compensació. Per cert, es comentava que Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarín preparaven una dinastia catalana. És el mateix però al Regne de Mallorca i Balears. I tant de bó que França es retiràs del Rosselló.
Valoració:3menosmas
Per relevo de nada., fa dervers d'un any
Tomeu:

¿A quien quieres engañar? Tú sabes positivamente que no vas a "lluiterar" ni "rupturar" contra nada ni contra nadie. Lo que hay ya te va bien. Pero hay que mantener el "fuego sagrado" a tope al menos para que los "tontos útiles" vayan tomando el relevo. Relevo de nada, pero relevo.
Valoració:-2menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Quan Mallorca era independent Aragó i el Principat l'encaminaren cap a la unió de regnes peninsulars, que va tenir lloc al segle següent. L'error és esperar massa de Barcelona. Hi ha dos qüestions: independència i república. La independència és més senzilla, doncs, curiosament, Mallorca tenia bona relació amb la Dinastia francesa Capet, del rei Felip Ve d'Aragó (i Mallorca) i Felip VIe de Castella. Per posar un exemple, recuperar la independència del regne amb Sofia de Borbó com a cap d'Estat i Sofia de Grècia com a assessora de la jove reina. I reconèixer els lligams amb la Hispanitat, sense forçar l'espanyolitat. La república, que en l'actualitat és influència de França que no agrada gaire al Vaticà, deixar-la per més endavant. En conclusió, a la mallorquina: poc a poc i fora renou. El Principat? Hi ha documents històrics' que vinculen CiU amb el franquisme, i, sense cap dubte, amb el juancarlisme, continuació del franquisme. Miquel Roca n'és un clar exemple. Europa Press també va néixer durant el franquisme. No tenc res en contra, però he notat que el franquisme, en general, s'estima més estalviar una pesseta que fer les coses perfectament. Per exemple, publiquen texts comercials, no particulars, sense ser revisats per filòlegs no d'espanyol ni de català. Ha de sobrar del pressupost per convidar l'amant a fer unes copes i anar a l'hotel. Fins i tot si les copes són en horari prohibit per les restriccions del Covid-19, com se suposa que va fer una farmacèutica inquera. Això és Spain. Entre tot els doblers pel projecte comú o que sobri per un servidor i el meu amic o amiga, la segona opció. La independència comença per superar aquesta "tradició" arrelada. El Principat... Bon viatge. Si es volen afrancessar amb la República del Nord que facin una volta per Perpinyà. Que tingueu sort.
Valoració:3menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
@ dic jo.

Si. Y gracias al acuerdo entre PP y Vox hemos echado a los pancatalanistas al guano!! 💃🏼💃🏼🤣
Valoració:-2menosmas
Per Dic jo, fa dervers d'un any
Mallircon, t'has enterat de que bocs no entra al govern de Cort, per un acord entre PP i les esquerres?.
Valoració:3menosmas
Per mallorquí, fa dervers d'un any
Tolo, te has enterado de lo de Llanera y Fuigdemón?
Valoració:-1menosmas
Per Pellasso, fa dervers d'un any
Que extrany això que dius de la realitat paralela, distroier The Clown, perquè els FETS demostren sense cap dubte que en totes les relacions que heu tingut amb altre gent arreu del món, la tribu ibèrica sempre, sempre, sempre ha estat l'agressora.
Valoració:2menosmas
Per no ho creguis, fa dervers d'un any
Mallorquin.-
No ho creguis. Presumptament li cauen unes pessetetes
Valoració:0menosmas
Per bla, bla, bla, fa dervers d'un any
Comença a trancar però de veritat, no de boca buida. Sortint al carrer. Naturalment no faràs res. Sempra darrera la roca.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente