algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

Si arribessin a governar...

«Si arriben a governar la coalició PP-VOX faran bo en Bauzà», deia na Francina Armengol a l’entrevista a l’Ara Balears i té raó, ho hem de tenir ben present. He escoltat missatges electorals als espais que dediquen els mitjans de comunicació, i és ben cert que les dretes que volen «canviar», ens prometen accions que faran mal, molt, a molta gent.

Per exemple, l’extrema dreta apareix orgullosa dient que tancaria Can Alcover, seu de l’Obra Cultural Balear, que acabaria amb les subvencions institucionals, que tancaria IB3... Sense complexos, com el Sr. Delgado que fou batle de Calvià i així es presentava.

Una altra perla, aquesta del PP, que no hi hagi límits a l’entrada dels turistes ni de places turístiques. Tornarien a la llei Delgado de turisme, aquella que va aprovar el govern del Sr.Bauzà, eurodiputat, silenciós ara, per la investigació de la denúncia d’assetjament laboral i de corrupció amb els amics de Qatar. Ara ja no s’atreveixen a dir que llevaran l’impost de turisme sostenible, l’ecotaxa, però sí d’altres.

Coneixem els seus missatges, els de VOX sense parlar de la realitat que vivim, només amb consignes que vénen dels seus «jefes» Abascal i altres, cridant -deuen pensar que si alcen la veu tenen més raó, desaforament, contra la nostra llengua apel·lant a l’español enrevoltats de banderes. Fins i tot passegen el vicepresident del govern de Castella i Lleó perquè recordem què són capaços de fer quan governen.

Els del Partit Popular, atacant sempre el govern d’esquerres, sigui l’autonòmic, sigui l’insular, sigui municipal, sense mostrar cap proposta de millora la vida de les persones, llevat de la reiterada insistència en «baixar els impostos» sense explicar com ho faran per tenir uns serveis públics de qualitat. No us estranyeu, és que ells van a la sanitat privada, a les escoles concertades... fins i tot aquells que duen els seus fills i filles a les escoles de l’Opus, que segreguen per sexe, organitzen una concentració amb els infants, per mantenir el concert que ara la llei d’Educació autonòmica i la LOMLOE els lleva. Si volen escoles d’elit, que les paguin íntegrament, no amb els euros públics.

Els coneixem prou bé, han estat al capdavant d’institucions en èpoques de crisi, com la més recent del 2008 i recordem les seves retallades dels serveis públics, els acomiadaments, el tancament de la televisió pública de Mallorca que na Maria Salom va executar com no pagar subvencions executades a entitats i associacions. Ho recordem bé totes les persones que treballen en entitats del Tercer Sector, en associacions socials, culturals, veïnals. Coneixem ben bé la seva manera de gestionar «pels nostres», com ensenyava en Gabriel Cañellas a les seves alumnes, Rosa Estaràs, Maria Salom...

Aquests recordatoris sabem que la gent d’esquerres els coneix, els ha patit, en uns anys no molt llunyans. Per aquest motiu és ben necessari tenir-ho present a l’hora de parlar amb persones properes que diuen que volen fer abstenció, el pròxim diumenge.

No per apel·lar a la por, que entre nosaltres us diré que en fan, sinó per responsabilitat. Perquè, no em cans de dir-ho, vivim en societat, en formam part, i fins ara la democràcia és el millor sistema de convivència. La vivim amb totes les imperfeccions que ens vénen al cap, però la nostra responsabilitat és intentar millorar-la, no deixar que aquells que l'usen per destruir-la, amb la nostra passivitat puguin guanyar més espais públics.

Aquells que han mostrat sobradament que s’enriqueixen amb la gestió institucional , com han demostrat sentències condemnatòries al Partit Popular, com hem conegut amb mallorquins i mallorquines que han passat per les nostres presons, no es mereixen tornar a ficar mà als doblers públics.

No ho oblidem i votem amb responsabilitat, amb confiança cap a les propostes d’esquerres que ens han anat explicant, amb reconeixement a la bona feina feta, transparent,que es mereixen les persones que han estat al capdavant.

Votem amb alegria, que l’odi sigui guanyat per la responsabilitat i la valentia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Totxo, fa 11 mesos
Geu, si te sents al.ludit és el teu problema. Jo me límit a transcriure el que s'estudia en psicologia a totes les universitats del món.
Valoració:-2menosmas
Per Caganer 4.0, fa 11 mesos
@odio
És el capet que entra en barrena, mestre. El teclat només el segueix.
Valoració:-1menosmas
Per antifa (el ver), fa 11 mesos
Hem de votar per un futur positiu, hem de votar antifeixista ! O siga, no PP, no C's, i no Vox.
Salut i independència !
Valoració:-3menosmas
Per geu, fa 11 mesos
Oye, tocho:
Tú crees, en tu sano juicio, cosa que dudo, que alguien puede tragarse tamaña cantidad de gilipolleces?
Te juro que no he leído nada.
Valoració:-3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos
@Perdó pel totxo

Vienes del médico?.
Valoració:-3menosmas
Per Perdó pel totxo, fa 11 mesos
Desordre de Personalitat Antisocial (DPA).

Trets principals:
*Ignora les lleis i les normes socials, romp les regles a l'escola o al treball, traspassa les fronteres socials, roba, destrueix la propietat, és un stalker, atalaia i fa mal als altres.

*deshonestetat, enganya els altres, incluint l'ús de falses identitats i manipula els altres en benefici propi

*Dificultat per controlar els impulsos i planificar pel futur, o actua sense considerar les conseqüències.

*Comportament agressiu o sobreactuat.

*Indiferència per la pròpia seguretat o les dels altres.

*Dificultat per manejar les seves responsabilitats, incloent el seu treball, altres tasques, o pagar la renda i les factures.

*No sent remordiment o culpabilitat, i tendeix a justificar accions que fan mal als altres.

*Es mostra arrogant o superior, amb opinions fixes i fermes.

*Utilitza l'humor, l'intelligencia o el carisma per manipular. Apareix com encantador al principi, fins que el seu interès propi apareix clarament.

*No té empatia o intel.ligencia emocional.

*No aprèn dels errors.

*Tendència a intimidar i amenaçar per mantenir el control.

*Utilitzen la política com a hàbitat ideal per camuflar la malaltia.

El DPA és vist com una malaltia mental similar a la psicòpatia i fins el dia d'avui es considera que no té cura.
Es consideren persones altament perilloses si ostenten algun tipus de poder.

Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.
Valoració:-2menosmas
Per Anselm Llull, fa 11 mesos
Si arribassin a governar, potser els que ho han fet fins ara es posarien les piles...
Valoració:7menosmas
Per Xx, fa 11 mesos
Cal escollir entre demòcrates o homes de negre amb brillantina (gomina) i bigotet. Els primers ens els imaginem, però els darrers també, acompanyats de sabres, botes militars, camises blaves, ulleres fosques, pal.lis i misses en llatí. ARRUIX ELS FATXES.
Valoració:7menosmas
Per odio, fa 11 mesos
Se quedó en el tintero, o en el teclado. Los dos andan locos con tantas promesas y tonterías de igual o parecido tenor.
En mi mesa de trabajo, hay tres sobres con destino VOX, de otras tantas personas de mi familia.. Para que vayas entrando en situación.
Servidor, no cerraría nada. Ni ca'n Alcover ni nada, pero subvenciones, ni una. Los boliches, con pecunio propio.
Para empezar.
Valoració:-6menosmas
Per odio, fa 11 mesos
Sería muy interesante saber esta Lila en qué mundo vive. Y ahí lo dejo pues a veces el teclado entra en barrena y se me dispara.
Y esta miembra tiene los santos higadillos de hablar de odio.... de los demás.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente