algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

I si la pacient hagués parlat en rus, en lloc de català?

'Habla en castellano!'. Aquesta va ser la resposta d'un metge del PAC de Pollença a una pacient quan es va dirigir a ell en català. Així, talment. Sec. I, després, en lloc d'afegir una explicació del perquè vol que li parlin en castellà, va fer una alçada de cul, li va donar l'esquena i la va deixar allà, davant la porta, plantada com un estaquirot. Indignant. Insultant.

Què en pensa la consellera de Salut, Patrícia Gómez, d'aquestes discriminacions per motius de llengua que pateixen pacients de les Illes Balears? No l'hem sentida piular.

Què hem de fer? Ens hem d'empassar aquests menyspreus i hem d'acotar el cap i amén i què hi farem,... o hem de dir prou?

Aquestes discriminacions no són tolerables.

Cada vegada que algú és objecte d'una discriminació per motius de llengua, hem d'alçar la veu perquè els governants de torn responguin i adoptin les mesures pertinents.

Ho hem de denunciar públicament. Si la pacient li hagués parlat en rus, segurament, no li hauria respost dient-li: 'Habla en castellano!'. Potser, l'hauria atesa cordialment emprant la llengua de l'imperi soviètic.

I mentrestant surt Ayuso i diu que "el que està passant a Catalunya és inacceptable per a qualsevol espanyol i es repetirà al País Basc, a Navarra i amb tota seguretat a València o les Balears". La demagògia arriba enfora. I "tant de bo" que passàs, com diu en Joan Collet.

Ella parla de les "minories" i dels "enemics confessos" d’Espanya, que l’estan "empobrint i arrossegant" i l’estan "humiliar" i "enfonsant". Això sí que és una broma?

Aquests discursos demagògics -ens afartarem d’escoltar-ne els propers dos anys- són els que ens estan intentant aniquilar com a poble i, si no posam remei aviat, arrelaran arreu. I vendrà un dia que aniràs al teu centre de salut i et trobaràs un metge rus i quan li demanis si et pot donar un potet perquè t'has de fer una analítica et respondrà 'Hable en castellano!' i llavors acotaràs el cap i li diràs amén.

És això què volem? Si no ho és, denuncia les discriminacions de llengua. Jo ho faig. Era la pacient que va anar al PAC de Pollença a demanar un potet per l’analítica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 2 anys

AIXÒ MATEIX ME DEMAN JO, AINA!- Ben segur que l'IB-Salut l'hauria respectada fins al punt de posar-li un intèrpret aposta. Però se veu que, tant si comanda la dreta nacionalista espanyola a l'IB-Salut com si hi comanda el "progressisme", "ecosoberanisme" i tot això, estam a les mateixes: els mallorquins autòctons, si no ens castellanitzam, passam a no tenir-hi ni el més mínim respecte. Passam darrere els immigrants russos, alemanys, anglesos, moros, sudamericans i espanyols. Passam darrere tothom. Ens consideren toixarruts, uns caparruts que no ens mereixem respecte, ni atenció sanitària, ni dignes dels Drets Civils de qualsevol persona pel simple fet d'expressar-nos en mallorquí onsevulla dins Mallorca. Tanmateix els mallorquins resistirem!

Valoració:5menosmas
Per Toni Ametler, fa mes de 2 anys

Encara esper que Sa Fundació condemni públicament l'agressió patida per aquesta pacient per haver xerrat en mallorquí.

Valoració:5menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

A València ciutat molt poca gent parla valencià; tothom que hi hagi estat ho pot confirmar. Una altra cosa són els municipis més petits i amb poca immigració castellana, on efectivament el valencià és una llengua plenament viva.

Valoració:1menosmas
Per totrecursos, fa mes de 2 anys

No voleu entendre que a Balears el català està molt pitjor que al País Valencià, mirau a twitter els hashtags de #envalenciàVLC i quan molts parlen en català a València ciutat la majoria contesten en català, cosa que no passa a Palma i fins i tot Barcelona (i no xerr de Sta. Coloma, Cornellà o l'H).

Valoració:-1menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

(Que els madrilenys puguin exigir esser entesos onsevulla quan conversen en madrileny a Madrid i a Mallorca, i els mallorquins ni a Mallorca mateix poguem exigir esser entesos onsevulla quan hi conversam en mallorquí, és una injustícia tremenda).
https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1405068392923553794?s=20

Valoració:11menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

(Qui va a viure a un territori diferent del propi i no es molesta en aprendre la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori és un colonitzador, tant si són anglófons que van a viure a Puerto Rico, com si són madrilenys que van a viure a Formentera. )
https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1405068672566235137?s=20

Valoració:11menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Quan s’admet que puguin fer un concurs oposició per ocupar un càrrec de funcionari públic gent incompetent en una de les dues llengües oficials s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que. ...



... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-la de gran, coneix la nostra llengua i l’entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.



https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1408145415699054593?s=20

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente