algo de nubes
  • Màx: 15.48°
  • Mín: 12.84°
14°

Un altre estiu sense infants sahrauís

Un segon estiu sense els infants sahrauís a les nostres Illes. La pandèmia ha fet suspendre el programa Vacances en Pau que des de fa anys, molts, l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears organitza, gràcies al suport del Govern de les Illes Balears i altres institucions.

Us reproduesc allò que diu la web d’aquesta organització no governamental de cooperació internacional:

Aquest és un projecte humanitari de caràcter solidari. L’acollida d’infants sahrauís, de 8 a 12 anys, per part de famílies de les Illes Balears és l’eix central.

L’acolliment és un acte de solidaritat amb aquests nins i nines i amb aquest poble. També implica la sensibilització de la població civil i política de l’Estat espanyol amb el conflicte del Sàhara Occidental que ve des de 1975 en què el Regne del Marroc va envair el territori del Sàhara Occidental fins aquell moment colònia espanyola. Malgrat les resolucions de l’ONU i la legalitat internacional, a hores d’ara el Sàhara Occidental continua ocupat militarment pel Marroc i les seves riqueses espoliades mentre el poble sahrauí resta dividit entre una part que pateix les violacions dels seus drets sota l’ocupació dins la seva pròpia terra i una altra part que malviu en Campaments de Refugiats, tot depenent de la solidaritat internacional, a l’inhòspit desert algerià vora Tindouf. D’aquests Campaments de Refugiats és d’on vénen els nins i nines acollits dins el programa Vacances en Pau.

Nins i nines d’aquestes edats, que passaven uns mesos amb les famílies acollidores, amb els seus fills i filles, que gaudien de la platja, de la piscina, de les activitats i festes que organitzava l’Associació. Que establien llaços d’amistat entre els infants i les famílies d’aquí, amb els pares i mares que romanien als campaments de refugiats.

Gràcies a aquesta feina solidària de l’Associació han estat moltes famílies, de les quatre illes nostres, que han acollit infants, que han conegut la realitat d’aquest poble i han pogut mostrar la seva solidaritat.

Un any més la pandèmia, que ha paralitzat tants ajuts solidaris, ha provocat que els infants hagin de romandre als campaments, aquests dies amb temperatures superiors als 45ºC.

Tant de bo que l’any que ve es pugui tornar a organitzar aquest projecte de vacances, mentre el conflicte continuí i no vegem l’organització del demandat referèndum d’autodeterminació que posi punt final a l’exili i patiment d’aquest poble.

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí manté un programa quinzenal, el segon i quart dimarts al mes, de 10:30 h a 11 h, a Ona Mediterrània, coordinat per Rafel Borràs. Una iniciativa solidària que ens dóna a conèixer la realitat de la lluita d’aquest poble per la seva independència, si no el coneixíeu, el podeu trobar a la carta, al web de l’Associació i d’Ona.

En aquests dies que hem viscut això que han esmentat com a «macro-botellades», la polèmica sobre la irresponsabilitat dels adolescents, dels seus pares, o les decisions del món judicial sobre les restriccions, en aquests dies, no he deixat de pensar en aquests altres preadolescents, els infants sahrauís, que pateixen la calorada, sense aire condicionat, sense piscines, sense platges, sense ... i com ells tants altres d’arreu països del món en conflictes per la supervivència quotidiana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 2 anys

I el govern algerià, per què no els instal·la a un lloc millor?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente