algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Fonaments i llibertat

Quan Josep Maria Llompart es demanava si arribarà a ser possible una estructura política dels Països Catalans, confessava no saber-ho i afegia: "a més, tant se me'n dóna. Perquè -deia- la nostra tasca és ara mateix una altra. No hem de voler començar la casa per la teulada ni refugiar-nos en bells somnis utòpics".

El poble català té els fonaments i ara la llibertat per armar la paret mestra sobre la qual es pot erigir un país independent.

En aquest moment, el projecte polític independentista no és, en cap cas, incompatible amb l'Estat espanyol. L'Assemblea de Parlamentaris del Consell d'Europa -que ha demanat aquest dilluns l'excarceració dels presos i preses polítiques, la reforma de la sedició i la retirada de les euro ordres- ha posat de manifest una vegada més que la independència Catalunya s'ha d'articular dins l'Europa dels pobles. I, només, contribuint a construir un Estat més sòlid, just i coherent s'avançarà cap aquesta Europa de pobles i cap a la independència de fet.

El poble català no ha de desaprofitar les possibilitats que li ofereix el Govern de Sánchez, tot i ser conscients que l'indult és condicional i que l'Executiu espanyol rebrà una pressió desmesurada de la dreta i de l'extrema dreta que arribaran fins al límit de les seves possibilitats. I, en aquest precís moment, el límit ve fixat per una Europa condicionada per un estat l'excepció: la Covid-19.

Sense dubte Catalunya avançarà per construir aquest vast edifici.

L'amargor ve quan, des de Mallorca, visualitzam que aquells vells somnis utòpics, diguem-li Països Catalans, són una runa. Només resta en peu una paret mestre, l'idioma, i s'està ensorrant.

Potser ara ha arribat el moment perquè els partits que defensen la nostra identitat com a poble deixin de banda el tradicional jacobinisme irresponsable i arribin a un consens que permeti construir projectes culturals i sociològics per avançar cap a la reconstrucció nacional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.