algo de nubes
  • Màx: 12.03°
  • Mín: 7.77°
11°

La més alta corrupció

Deia Bertolt Brecht que «Hi ha moltes maneres de matar. (...)» Però que només algunes d'aquestes maneres estan prohibides. De la mateixa manera, hi ha moltes formes de corrupció i al Regne d'Espanya només algunes d'aquestes formes estan prohibides.

Durant molts d'anys s'ha parlat de la corrupció vinculada a la política. És una xacra que cal combatre fins eradicar-la o reduir-la a la mínima possibilitat.

Però així com passen els anys, ens n'adonam que allà on la corrupció és més immensa, més instal·lada, més profunda i plenament sistèmica, és al si dels 'cossos nacionals' i, més concretament, en els 'cossos superiors' i 'cossos generals'.

A l'Estat espanyol allò que està més podridament corrupte són tota aquesta casta d'alts càrrecs que han aconseguit fer-se, a la pràctica, hereditaris, d'alt funcionariat, alta magistratura, alts càrrecs militars i policials...

Cal combatre tota forma de corrupció perquè aquesta va, sempre, en contra del bé comú. Però cal no oblidar que la corrupció està instal·lada al capdamunt del sistema burocràtic i que es perpetua a través de les connexions de les famílies que duen segles comandant.

Començant per la família Borbó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 2 anys

Sa "irregularitat" que va renonèixer en Jordi Pujol (pare) era de 8 milions, sa "irregularitat"que va reconèixer en Botín era de 2.000 milions. Amb una diferència: en Pujol ho va declarar sense que ningú li ho demanàs ni l'acusàs de res i en Botín ho va declarar perque l'advertiren que si no ho feia abans d'un temps determinat haurien d'actuar contra ell. Quan va morir en Botín si miraves televisions i diaris espanyolistes (la immensa majoria) pareixia que s'havia mort una persona molt honrada i quan parlen d'en Pujol sembla que parlin del dimoni.

Valoració:2menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 2 anys

Quan el savi apunta a la lluna, l'idiota mira el dit.

Valoració:-1menosmas
Per ¿?, fa mes de 2 anys

¿A quien se le ocurre mentar a los Borbones, el día que la justicia quiere encajonar a los Pujoles?

Valoració:1menosmas
Per Famiglia, fa mes de 2 anys

Lo que ha pogut robar la familia pujol és la xocolata del lloro respecte a la corrupció de la que parla l'articulista. Corrupció grossa, amb resultat de persones mortes o arruïnades per culpa de la màfia que controla l'Estat.

Valoració:2menosmas
Per ido, fa mes de 2 anys

Leo, ahora mismo en televisión: "Se piden 9 años para Jordi Pujol y 17 para su hijo primogénito".
Sin comentarios, pese a los que se podrían hacer.

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Quiero morir siendo esclavo de los principios, de la dignidad, del honor; pero no de los hombres.

Valoració:-2menosmas
Per Jaume, fa mes de 2 anys

Vols dir algun o alguns membres de la família Pujol, no?

Valoració:4menosmas
Per Sebas, fa mes de 2 anys

i la familia Pujol

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente