nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Això és Can Pixa!

Per Setmana Santa, els alemanys vendran a menjar panades. Però, no vendran els catalans, per exemple, tampoc els anglesos.

I Alemanya han perllongat fins al 18 d'abril el tancament de bars, restaurants, gimnasos, cinemes i museus.

I les cadenes hoteleres de la platja de Palma i de Cala Millor, diuen, que obriran.

I Regne Unit, que n'ha sortit beneficiat amb el Brèxit, té gairebé 28 milions de persones que han rebut, almenys, una dosi. I abans del 15 d'abril esperen haver posat la primera dosi al voltant de 32 milions de persones distribuïdes en nou grups que consideren prioritaris. I ara ja demanen a la població de 50 anys en amunt que reservi cita.

I els mallorquins i també els menorquins, els eivissencs i els formenterencs podrem anar a la platja per Setmana Santa. Però, per fer la xerradeta ens haurem de posar el morral i només podrem anar-hi, com a molt, de sis en sis i de dos grups de convivència.

I què passa a la piscina de l'hotel?

I els mallorquins, també els menorquins, eivissencs i formenterencs, podrem viatjar a lloure entre illes perquè tots som balears. "Jo sóc balear, jo sóc de Mallorca, català insular".

I la tornada diu: "Estim Catalunya perquè té un passat de lluita incansable per la llibertat!".

I és aquí que em ve al cap Carme Forcadell. “Això és Can Pixa!”. Era el 2015 i Forcadell era la presidenta de l'ANC i va reaccionar amb aquesta expressió quan va concloure una reunió que varen mantenir partits i entitats sobiranistes per intentar definir el full de ruta del procés sobiranista.

I segurament demà no s'investirà a Pere Aragonès, encara que pocs són els que posen en dubte que hi acabarà havent acord entre ERC i Junts.

Però, aquest no és l'objecte de l'article. Tampoc és el poema ‘Jo sóc català’ o 'Sa Pesta' de Pere Capellà.

És, l'arbitrarietat amb la qual es gestiona la pandèmia. La població d'entre 66 i 79 anys està en terra de ningú en la vaccinació. A les Illes Balears s'ha vaccinat un 3,32% de la població, en data de 25 de març, matí.

I així anam i això sembla Can Pixa i rellisca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per totrecursos, fa mes de 3 anys

Es que la gent de la península diuen que Mallorca és alemanya.

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 3 anys

Lo de no tancar aeroports per a s'arribada d'extrangers és cosa des gobierno de España, Aquí no hi tenim competències ... evidentment som una colònia i s'evidencia contínuament ... tant si hi ha pandèia com si no n'hi ha ... és més important que AENA tengui beneficis que no que es mallorquins tenguem salut ... l'estado no roba només es doblers des mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers, ... també sa salut si importa ...

Valoració:4menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 3 anys

Genial.

Valoració:0menosmas
Per Creuer-19, fa mes de 3 anys

Intentam moltes opcions abans de minvar cultura de turisme de menys d'un mes. I no resulta massa, ja ha impactat prou a societat i economia, drets i desigualtats. Costarà recuperar...
Reconec que em fascina, com mirar un artista rar, veure tantes virgueries de normes i adaptacions. Com es prova amb probabilitats i precaucions. Com ara tests, vacunes, períodes breus amb més observació o control de contactes....
Així, figurat, i amb humor, diria que zones de Balears pareixen més un hotel o un creuer de vacances descomunal, de quilòmetres, amb espais i persones amb drets i poders molt diferenciats.
Em deman, si provam pauses 'totals' com Nova Zelanda, qué passaria aquí, com impactaria.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente