nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

L'Emèrit sense mèrit

Les alegries republicanes, de moment, duren poc. Aquest dimarts, els lletrats del Congrés espanyol dels Diputats admetien per primera vegada (després de cinc negatives anteriors) la possibilitat de que es creàs una comissió d'investigació sobre alguns dels robatoris perpetrats per Juan Carlos de Borbón.

Poques hores després el PSOE, el partit republicà-juancarlista-monàrquic, advertia que, una vegada més, no permetria que el poder legislatiu controli la monarquia. El veto del PSOE impedirà una comissió d'investigació.

El mateix dimarts, el Govern espanyol confirmava que fa comptes que Juan Carlos de Borbón mantengui «el títol de rei de forma vitalícia», continuarà sent 'emèrit', idò.

Segons el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, 'Emèrit' vol dir «que s’ha retirat d’un càrrec i en conserva el grau i els honors i, sovint, l’estipendi».

El Borbó lladre (bé, lladres ho han estat i ho són tots), el Borbó vell, continuarà sent emèrit per la gràcia del Govern espanyol, però ara ja només s'enganya qui desitja molt ser enganyat. Perquè ja és públic i evident que de mèrit, no en té cap.

Segons el DIEC, 'Mèrit' és «Allò que fa digne de recompensa, d’estima» i, també, «Allò que dona valor a una cosa».

Juan Carlos de Borbón no és digne de cap recompensa, ni de cap estima, ni de cap premi.

I a Mallorca ens queda molta feina si volem ser justs i honests amb aquest personatge. És urgent que se li retirin els honors i 'mèrits' que encara reté en forma de noms de places, carrers i càrrecs honorífics.

I que el poble recuperi Marivent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joanet, fa mes de 3 anys

Totalment d'acord, Tomeu!

Valoració:5menosmas
Per No, fa mes de 3 anys

Som conscients de la corrupció reial? Si és així, no els ho hem de deixar passar. Tothom som iguals davant la llei, o no? Qui primer hauria d´haver donat exemple no ho ha fet, i els ho hem de consentir?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente