algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Felicitats Majestat, de reina màrtir a cònjuge amb targeta opaca

La setmana que deixam enrere Sa Majestat la reina dona Sofia ha complert vuitanta-dos anys. Podria semblar ignominiós dir que els ha celebrat amb família perquè té l'home fugat i un gendre a la presó. Pobra.

Juanito, el fill del comte de Barcelona, ha resultat ser un 'depredador sexual', així el defineix Amadeo Martínez Inglés, coronel retirat de l'Exèrcit, i autor del llibre 'Juan Carlos I. El rey de las cinco mil amantes' (Chiado Editorial).

Del seu mandat, S. M. dona Sofia de Grècia ens deixava un saber estar i, en el nostre cas, una galeria de posats de la família reial davant la Seu el diumenge de Pasqua; a bord del Fortuna, el iot de 18 milions d'euros que els varen regalar un grapat d'empresaris mallorquins; i a les escales del Palau Marivent acompanyada d'altres famílies reials i d'alts mandataris. Hi hem vist, per exemple, una joveníssima i elegant Lady Di.

I dic que «ens deixava un saber estar» perquè, d'ençà de l'exclusiva publicada per elDiario.es, la família reial espanyola, en general, i la reina Sofia, en particular, ho tenen força complicat per recuperar la fràgil credibilitat que els manté en peu.

El titular del digital deia el següent: «Anticorrupció investiga el rei Joan Carles, la reina Sofia i varis dels seus familiars per l'ús de targetes de crèdit opaques».

L'endemà, Ignacio Escobar i Pedro Águeda ampliaven aquest article d'investigació i donaven dos noms: el d'un amic milionari mexicà, Allen de Jesús Sanginés-Krause, i el d'un tinent coronel de l'Exèrcit de l'Aire, Nicolás Murga Mendoza, persona propera al rei dins el seu equip.

Del primer, escrivien que era d'on partien els doblers amb els quals el rei emèrit va pagar l'alt nivell de vida almenys en els exercicis fiscals corresponents als anys 2016, 2017 i 2018, segons fons de la Fiscalia Anticorrupció. I del segon, del tinent coronel, que era el testaferro dels doblers que, el mexicà milionari, presumptament va posar a disposició de la família reial per cobrir una part de les despeses personals. I citaven pagaments fets per la reina amb la targeta opaca; «diversos viatges a Londres on l'esposa de Joan Carles I manté la seva residència habitual».

Què hi fa la reina emèrita d'Espanya a Londres? Us imaginau la reina Isabel II vivint al carrer Serrano, a Madrid?

Setmanes enrere, els mitjans de comunicació nacionalistes han donat cobertura mediàtica de la gira que la monarca ha fet pels bancs d'aliments de diverses comunitats autònomes per mostrar «el seu compromís amb els més necessitats davant la profunda crisi en què el nostre país està sotmès». Els mateixos mitjans han lloat S. M. dona Sofia perquè la segona onada de la pandèmia, lluny d'acovardir-la, l'ha feta sortir del Palau de la Zarzuela per mantenir-se activa i amb contacte amb la ciutadania.

I ara què? Com us quedau?

Per començar, on es refugiava la reina: a la Zarzuela, a Londres o a Marivent? A ca nostra va trobar la pau al costat de la seva germana, com la va trobar Lady Di al costat de Joan Carles. Alguns dels biògrafs de Diana, com ara Lady Colin Campbell, deien que es va convertir en el seu confident i, fins i tot, hi va haver rumors de romanç. I no, no entraré en aquesta història; ens podríem allargar massa en l'herència que ens deixarà l'home que Franco va escollir com el seu successor a títol de rei.

Tornem a reprendre el fil de l'article.

Com es poden digerir els periples que la Casa Reial ha organitzat per mostrar la cara caritativa de reina Sofia?

Com es pot digerir que el Govern espanyol incrementi el pressupost de la Casa Reial un 6,9%. La família reial rebrà una assignació de més de 8,43 milions d'euros l'any vinent. I a aquest pressupost s'hi han de sumar els doblers que els hi destinen altres comunitats autònomes. El Govern de les Illes Balears aporta més d'un milió d'euros a la conservació i al manteniment de Marivent.

Com es pot digerir que a molts de vosaltres la declaració de renda us surti a tornar i el Borbó sigui investigat per un altre possible delicte fiscal. Ara estaríem davant un suposat frau a la hisenda pública de més de 120.000 euros anuals.

No és cap desbarat dir que la quantitat que el Govern espanyol assignarà a la Casa Reial és insuficient. Amb aquest pressupost no es poden fer regals de 65 milions d'euros a una examant.

I què passa amb els néts? Suposadament, i d'acord amb la informació publica per elDiario.es, els néts de Sofia de Grècia i de Joan Carles I també són beneficiaris de les targetes opaques.

El delicte d'injúries a la Corona està tipificat en els articles 490.3 i 491 del Codi penal espanyol i preveu penes de presó de quatre a vint-i-quatre mesos. Quin delicte tipifica el comportament reial si és lesiu per a la ciutadania espanyola. «La justícia és igual per a tots els iguals», ho va dir el jutge Castro i ho recull Pilar Urbano, «La Pieza 25: Operación Salvar a la Infanta». El rei destronat és inviolable?

El 22 de febrer del 2017, el tribunal de l'Audiència Nacional va condemnar a tres anys i mig de presó a Josep Miquel Arenas, Valtònyc, per enaltiment al terrorisme i injuries a la Corona en les lletres de les seves cançons. Per sort, va poder partir a Bèlgica i el Govern català, a l'exili, li va donar aixopluc.

Algú de la reialesa podria pensar que seria convenient demanar perdó a aquest al·lot i pagar-li en metàl·lic, i amb doblers que s'han declarat, els perjudicis causats per cada dia que aquesta justícia, que només és iguals per a tot els iguals, l'ha privat de llibertat.

Josep Miquel, Valtònyc, et volem a casa i amb els teus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per **, fa mes de 3 anys

o Paca, o Corina, o qui lo sa.....

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente