muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Sempre Espanya contra Catalunya

Cada dia sent més vergonya en sentir la paraula espanyol. Això que també vaig viure aquell temps en què crèiem que tot el que es s feia als altres indrets era millor. Si el que compraves no era espanyol això volia dir que era millor. Es tractava de dir un lloc molt important: això és suís, belga, japonès, etc., la qüestió era que no fos espanyol. Sembla que totes aquelles generacions hagin creat les generacions actuals que creuen que esser espanyol és una de les coses millors que es poden ser en aquest món. Els espanyols són campions del món en futbol, tenen el pilot de motos millor del món, també tenen un pilot de cotxes que ha estat el millor del món, també tenen el tenista millor del món i a l’oposició hi ha els millors polítics del món. Quina gràcia! També hi ha alguns comentaristes d’articles que es creuen els millors comentaristes del món. Quina desgràcia!

Sembla que els espanyols actuals no poden entendre que és millor ser un estat amb quatre llengües importants, que només donar importància a una sola llengua i voler fer desaparèixer les altres que tanmateix existeixen. Sembla que no hi ha hagut cap govern que ho hagi volgut fer entendre ensenyant aquesta qüestió a totes les escoles de l’Estat. Però és que no solament han fet això sinó que han fet infinitat de lleis supravalorant una sola llengua i dejectant les altres. I els escolars, els espanyols adults actuals ho han après bé. Ho recorden perfectament. Actuen d’aquesta manera. Només s’ha d’aprendre la llengua important, les altres llengües són ridícules, se les compara amb qualsevol llengua en perill d’extinció perquè volen que s’extingeixin, les volen extingir.

Si la llengua catalana té la seva importància perquè és la llengua parlada als PPCC (Principat de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Sardenya), llavors se l’ha torpedinada per tots els costats, especialment per fer creure que no eren la mateixa llengua. Si aconseguien tres o quatre llengües diferents, llavors feien més difícil la seva supervivència. Cosa han aconseguit, perquè hi ha mallorquins que aprecien el que és un producte de les Illes, per exemple les cançons, però encara odien les cançons en català. És el mateix que passaria a un espanyol que odiàs les cançons extremenyes i estimàs només les sevillanes. Però la gent fa el que li han ensenyat a fer. Per si hi hagués algun dubte, surten peces (persones) de qualsevol institució que es dediquen a fer el mateix. Continuar mentint al poble espanyol. Ara ha tocat el torn als jutges. El Tribunal Suprem espanyol ha confirmat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el qual havia anul·lat l’ús preferent del català en l’administració valenciana, i, també havia prohibit al País Valencià, el Principat i les Illes de fer servir el català per a comunicar-se institucionalment, cosa que fins ara es feia amb normalitat.

Tenen uns jutges mentiders i prevaricadors que conviden i obliguen el poble català de tots els indrets a desobeir-los. Els governs d’aquests indrets, del Principat, del País Valencià i de les Illes s’han relacionat fins ara sense cap problema en la seva llengua. I en lloc de ser confirmat pel Govern central i totes les seves institucions, es dediquen a posar mal i confusió, a més de prohibir des del punt de vista legal, les coses més legals del món. Si això no és prevaricar que vénguin tots els fats del món i ho decideixin. La sentència és confirmada pel Suprem i continua anul·lant onze articles i una disposició final del decret que regula l’ús de les llengües oficials al País Valencià, i que va ser aprovat pel Consell. Aquesta és una acció que ataca l’autogovern, que té competència en matèria de llengües oficials. Els articles proporcionaven un ús preferent al català respecte del castellà en assumptes com les notificacions en els tràmits administratius, la retolació d’edificis i dependències públiques, la comunicació entre els treballadors públics i la d’aquests amb els ciutadans, les publicacions i publicitat institucional, els contractes amb proveïdors, i la retolació de carreteres, camins i més dependències i serveis d’interès públic que depenen d’entitats locals. Idò tot per avall que no es pugui fer res d’això, que s’arraconi la llengua del poble i que se substitueixi per la bona, la seva, la dels colonitzadors, perquè això no és diferent a la política colonial dels espanyols durant el temps que tenien virreis a les terres americanes colonitzades que no descobertes per espanyols. Colonitzades i espoliades que en aquesta qüestió són experts i especialistes.

Sembla que les accions contra els catalans no queden tan sols a la llengua. A part d’haver ajudat a fer que empreses que tenien la seu al Principat de Catalunya, com el Banc Sabadell i CaixaBank, ara no ha mogut gaire fils per aconseguir que Nissan es quedàs a Catalunya, es com si pensàs que ja són o que seran independents en un temps proper i volgués que no fossin viables sense l’ajuda de l’Estat espanyol. Tot és ben lamentable, però una entrevista a Joan Amorós, actual president de Ferrmed (lobby empresarial europeu de transports) i que va fer feina durant molts anys a Nissan explica a VilaWeb el que ha passat i està passant amb la planta de Nissan catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per colom, fa mes de 3 anys

Ni a una prensa ni a la otra. A nadie. El que quiera empresas, que las monte de su butxaca. Ni a tantos y tantos disparates llevados a cabo con dinero público.

La "caza del zorro" no justifica las corridas de toros. Y al revés. Bon día.

Valoració:-1menosmas
Per Corb de Sant Nofre, fa mes de 3 anys

@a colom i tant: no t'equivoquis, mestre. Cap mallorqui catalano-parlant amb dos dits de front pot pensar que el castella es "una lengua asquerosa y repugnante" . Es mes, en mans de la persona adequada (Cervantes, posem per cas) pot ser un idioma extraordinari. Aixo nomes ho dius tu, aixi que aplica't la recepte que dones mes avall. El que si resulta asqueros i repugnant es l'us que en fan alguns "mallorquins"' que no son Cervantes ni aprop fer-si. Ah, ja que estas tan obsessionat, investiga quants millions es regalen a certa prensa messetaria en forma de publicitat institucional i llavors denuncia-ho tambe, i no seras un bellaco.

Valoració:2menosmas
Per mallorquín, fa mes de 3 anys

pues te aguantas, españolazo...

Valoració:-8menosmas
Per colom, fa mes de 3 anys

No tienes que sentir vergüenza, al oír la palabra español, esto no va contigo. Y si sientes vergüenza, lo tienes crudo, pues esto va para largo.

A mi lo que de verdad me da vergüenza, es que se destinen 575.000,00 euros públicos a determinados medios, cuando hay gente haciendo cola por un plato de comida. ¿Cuántos le deben tocar al Baleares de esos 575.000,00?

A mi no me da vergüenza, obviamente, pero si me produce espasmo que los clérigos de la lengua callen como bellacos (*) ante el hecho de tener en Palma dos diarios, y alguno más, con decenas y decenas de años de existencia (afortunadamente), sigan escribiendo (Franco hace muchos años que ya no está) en el "asqueroso y repugnante idioma del imperio" y permanezcáis totalmente callados. O sea, tenemos al "enemigo" en casa y nos preocupamos de tontearías del otro lado del charco. El cuento de la viga en ojo propio...

Hablas de cuatro lenguas, pero cuando se quiso que los niños mallorquines salieran de las aulas hablando correctamente en mallorquín, español o castellano, ya que todavía los hay que con la picha se hacen un lio, e inglés, los maestros, que no saben inglés, y los talibanes de la lengua montaron un cirio de mil pares de narices. Quieras o no, el inglés es el esperanto actual y de años venideros. Si hombre, si. Ahora vamos a enseñarle euskera a un niño de Motilla del Palancar, un suponer.

Espero que lo que tengas que decir me lo digas a mi y dejes de hacer "gracietas" con los apellidos. Todos tienen "madera" para ello.

(*) Se miente como un un bellaco, pero se actúa como tal, cuando se debe abrir la boca y denunciar cualquier estado de anomalía, o contrario a lo que se predica.

Valoració:-2menosmas
Per i tant, fa mes de 3 anys

"Cuando la estulticia, la intransigencia y el fanatismo toman carta de naturaleza, la razón se bate en retirada".

A un tal "escorpí".- Habla por ti y deja a los mallorquines tranquilos, que, probablemente, cientos de miles de ellos no piensan como tú. Por cierto, ¿Qué eres mallorquín o catalan?. Las bobadas se dicen en cualquier parte del mundo.

Lleváis mil años con el cuento de la independencia, y todavía vivís de quimeras. Menos largar y más trabajar, a ver si lo conseguís.

Valoració:-3menosmas
Per Escorpí, fa mes de 3 anys

La desgràcia política més gran que tenim els mallorquins és ser espanyols empresonats: no podem parlar la nostra llengua, no podem gastar els nostres doblers, no podem fer públiques les nostres idees, no podem ser qui som. Tot plegat només es pot solucionar amb la independència i la sortida d'aquest Estat autoritari que és Espanya governi qui governi. Som nosaltres els catalans els que ens hem de governar. Vis ca la República Catalana Lliure!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente