nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Penses des del confinament

Avui divendres, fa més de dos mesos que visc en confinament, ara a la fase 1 de la desescalada o desconfinament. Avui horabaixa és un dia gris, ennigulat, no fa cara que hagi de ploure ni es veu des de ca meva que plogui allà al fons de l’horitzó, ni al ponent, ni al mestral ni a la tramuntana. Es pot dir que fa un dia nial, no es troba gens cristià, com les persones confinades. A ca nostra es fa neteja, ara és hora de fer-ne, diuen els que ens mantenen tancats. Feim dissabte en divendres. Ho hem de deixar tot més net que una patena. La televisió no s’atura de difondre notícies de perill, notícies per fer por. Ens anuncien moros a sa costa. A la llunyania es veuen persones que passegen infants i cans, més dels segons que dels primers. A ca meva vénen coloms i tórtores; s’han acostumat a menjar el pa blan que els tir a l’aparcament de davall del balcó de casa meva. No fa ni un bri de vent. Per la televisió ens mostren jugadors d’equips de primera que s’entrenen i ens diuen que demà continuarà la lliga a Alemanya. Ja veurem què serà en esser cuit.

Ara la televisió dels PPCC anuncia pluja per demà a llocs del Principat que encara es troben a la fase 0. Nosaltres tendrem temps menys ennigulat que avui, s’anuncien dies de sol per a la setmana que ve. Esperem que l’economia continuï reviscolant. Els matins comença a haver-hi molta gent que circula, per amunt i per avall. Quasi tots els bars restaurants de devers ca meva han obert, de cinc n’han obert quatre. Les taules estan situades a la distància adequada. Qui no es posa a cap tipus de distància són les persones que seuen a les diferents taules. Tothom fa el que li rota. Són gent que només se’n recorden de santa Bàrbara quan trona.

Tots els fanàtics de la política que no n’entenen ni un borrall fan el seu agost publicant notícies falses a les xarxes socials, que si els comunistes ens prendran les cases, que si els rics ens prendran les pensions, que si els bancs ens cobraran comissions exagerades, i especialment es dediquen a ridiculitzar totes les persones que no poden veure. Telecinco continuarà promocionant famosos, ajuntant-ne uns amb els altres, trobant persones disposades a crear falsos testimonis a canvi de petites quantitats d’euros. Continuaran promocionant xous d’impacte, creant atmosferes irrespirables i situacions límit que provoquin que els famosets discuteixin i que sempre estiguin a punt d’arribar a les mans, cosa que no arriben a fer perquè estan advertits de les pèrdues econòmiques que això suposaria. Si perden la dignitat amb els fets o les discussions això no importa, sempre que provoquin que hi hagi molta gent embadalida observant les baralles i prenent posicions a favor d’un o de l’altre, cosa que farà que telefonin per afavorir-ne uns i perjudicar uns altres, però al mateix temps suposarà que la cridada afavorirà econòmicament els patrons de la cadena televisiva, aquella gent sense escrúpols que té com a objectiu l’enriquiment personal trepitjant la dignitat de les persones.

Segur que sabeu que si aplicau els vostres coneixements a la vostra vida quotidiana, tendreu més poques necessitats d’haver de vigilar de prop la vostra salut mental, i una coa que tots sabem, però que no tots aplicam és aquella que quan es prenen determinacions per a un col·lectiu, sempre en perjudica uns i en beneficia uns altres. S’ha de saber estar de la part dels perdedors. És allò que mai no plou a gust de tots o que sempre plou quan no hi ha escola. Idò ara s’ha decidit que la major part de l’alumnat no ha de tornar a l’escola per a aquest curs. A mi que no em beneficia ni em perjudica he de manifestar que crec que és una decisió encertada, si volem lluitar contra el virus que ens ha trastornat la vida. És ben hora de pensar que es podrà fer cara al curs que ve, més si és veritat que com n’hi ha que ho diuen, el virus ha vengut per quedar-se a viure amb nosaltres per una eternitat.

La pensa més sorprenent que m’ha arribat a través de les xarxes socials és aquella que afirma que amb les decisions que hem pres entre tots a causa de prevenir la malaltia covid-19, estam creant una generació d’esclaus. Així com s’ha dit que el virus va matant una generació de persones que varen posar les bases d’una societat avançada, moderna i valenta, ara s’està creant una generació de persones obedients, que podran tenir unes característiques semblants als esclaus, una generació de persones carregades de por. I això s’ha pensat quan s’han vist fotos i vídeos d’escolars a les escoles franceses, ja que allà les han obert. I que en el pati es trobaven d’un en un dins rectangles. Cadascú en el seu rectangle, pintat en el terra i sense sortir-ne, quan les cuques, els caragols, els cans i els moixos en surten, han aconseguit que les persones voluntàriament i per por s’hi quedin. Vos podeu prendre seriosament o no tot el que he escrit, no són més que penses de confinament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per despreciables, fa mes de 3 anys

Lo més fotut és que hi ha gentota que havent-hi en joc vides humanes, encara primen sos guanys personals. Tan sols pensen en es doblers i sa cartera.
Son despreciables a més no puguer.
Tan sols canvien de pensament quan arriva es moment en que son ells els tocats per mala salut, però en eix moment ja no hi ha marxa enrere.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente