muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
17°

Visca la lluita feminista!

Diumenge que ve celebrarem el 8 de març. Un any més el Moviment Feminista ens convoca a sortir al carrer per reivindicar la igualtat a tots els àmbits de la vida quotidiana. Aquí, a Mallorca a les 12 a la plaça d’Espanya. A les altres illes també hi haurà manifestacions i concentracions. Sortirem als carrers amb alegria, amb responsabilitat i amb consciència clara que moltes altres no podran ser-hi perquè les han assassinades. Les tindrem presents. No les oblidarem. A la vegada que ens sentirem solidàries amb totes les dones arreu del món que també el diumenge sortiran als carrers dels seus països, als quatre continents.

Us reproduesc el Manifest que es va llegir el proppassat dissabte, 29 de febrer, a les 12 del migdia, com a acció reivindicativa davant la seu dels jutjats contra la violència cap a les dones. Hi érem moltes que ajuntàrem les mans envoltant l’edifici del carrer via Alemanya de Ciutat.

Ens concentram davant els Jutjats perquè juntes cridam més fort i no ens cansarem de reivindicar el dret efectiu de viure amb llibertat i igualtat en aquesta societat plena de violències masclistes, perquè ens maten i assassinen, i en el que va d’any 2020 ja són 22 feminicidis.

Estam aquí per fer un manifest com a moviment social, un manifest a tots els nivells contra la violència institucional, per tal de visibilitzar-la i que la societat en prengui consciència.

Exigim a les Administracions públiques que compleixin amb la legislació internacional per fer front a les violències masclistes i que inverteixin els recursos necessaris per eradicar d’arrel aquesta epidèmia que ens assassina de manera sistemàtica any rere any, perquè és intolerable que siguem 1046 dones assassinades des de 2003.

Exigim al Consejo General del Poder Judicial que implementi formació en perspectiva de gènere de forma urgent i obligatòria per a tots i totes les professionals que treballen en els Jutjats, i molt especialment a jutges, jutgesses i fiscals.

Demanam que el dret de tutela judicial efectiva sigui una realitat. Que es garanteixin els drets de protecció de les víctimes de violències i s'actuï amb la diligència deguda, sense incidir en la re-victimització, estigmatització i criminalització de les dones en els processos judicials.

Els moviments activistes feministes mundials cridam i cantam perquè la justícia doni resposta a les necessitats de la societat actual. Defensam la llibertat de poder estar i de poder vestir com vulguem, com a expressió màxima de llibertats fonamentals de la Carta Magna.

Volem credibilitat en la nostra paraula, que no se’ns qüestioni i s’assenyali els agressors, com a criminals que són.

Demanem un recompte oficial, públic i transparent que contempli tots els feminicidis i assassinats de dones pel simple fet de ser dones.

Exigim una reforma del codi penal perquè s’ampliïn les definicions de violències a tots els nivells i molt especialment perquè es revisin conceptes com el d’abús i agressió, i es posin penes més equitatives als danys produïts. Prou impunitat!

Sol·licitam la revisió i l'actualització de protocols interns del personal judicial, policial, educatiu i de serveis socials, i una millor coordinació i comunicació entre les distintes institucions.

Volem sentències dictades per personal professional amb formació, capacitació i sensibilització amb perspectiva de gènere i sobretot volem que caigui la justícia patriarcal!

Visca, Visca, Visca... la lluita feminista!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 4 anys


Sabia, la senyora Lila Tomàs que el nombre d'infants assassinats per les seves mares supera de molt el nombre de dones mortes per homes?

Ves si ho sap, però les feministes es guarden prou de dir-ho: al contrari, ho amaguen.

Quan faran, aqueixes feministes, cap manifestació en protesta per aquesta assassinats d'infants?

Ja estic fart d'hipocresia.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente