algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

La millor aposta de futur

La Democràcia són les institucions, i els partits i les eleccions. Però si la limitam a això, ens resulta una Democràcia pobre, de baixa intensitat i incompleta.

Els moviments socials i la societat civil organitzada formen un complement imprescindible, una garantia de no estancament i un bon termòmetre per avaluar el grau de salut democràtica d'una societat.

Al nostre entorn més immediat, a Mallorca i a les Illes Balears, tenim bons exemples d'entitats i moviments socials que, malgrat l'individualisme que ens caracteritza i la poca cultura actual de col·laboració, cooperació i participació col·lectiva, han estat claus en la recuperació democràtica, cultural i lingüística, en la conservació del territori i el Medi i en l'assoliment de nous drets socials.

Davant unes institucions polítiques saquejades per la corrupció, atemorides pels poders fàctics, limitades pels aparells de l'Estat i buidades de contingut per la feblesa i la incapacitat dels qui hi han estat al capdavant, una de les poques garanties de progrés que ens queda són els moviments socials i les entitats civils.

Uns moviments i unes entitats que han passat del 'volem' o del 'salvem', al 'som'.

A la indiscutible constatació que Mallorca i les Illes Balears serien molt pitjors sense l'OCB, el GOB, les Associacions de Veïns, els moviments feministes, els antimilitaristes i pacifistes, els sindicats... I hem d'afegir la certesa que si un dia som millors, també serà gràcies als moviments socials.

Apostem per ells. Ajudem-los. Fem-los més forts.

Són la millor aposta de futur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.