cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.15°

Calorada del mes d’agost

És l’expressió recurrent d’aquests dies, una calorada! I a més, ens diuen que ha de ploure sí o sí, perquè les reserves d’aigua dels nostres embassaments estan arribant al límit, per tant, alerta al malbaratament de l’aigua a casa.

Una calorada amb agressions sexuals a Magalluf, a s’Arenal, a Bilbao, a Barcelona, a... Enhorabona de bell nou al Moviment Feminista de Mallorca que amb calor i tot, el dijous 8 d’agost es concentraren a Calvià per dir fort i clar Només Sí és Sí!.

Una calorada aquí, a Mallorca, a Menorca, a Eivissa, a Formentera, plena de turistes d’arreu del món... Ah no!, que enguany n’hi ha menys, que se n’han anat cap a Turquia, cap a Tunísia, i les grans cadenes hoteleres ja avisen de tots els mals del món.

Una calorada cert, i així i tot, podem anar a la mar, a nedar, a les piscines, públiques i privades, podem gaudir dels sopars a la fresca, del cinema a la fresca, de les festes populars, de les neo-festes també, aquestes tan multitudinàries com el Muc de Sineu, per exemple.

I així, amb aquesta calorada, no oblidem que hi ha nou persones que la pateixen en altres condicions: Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, són a la presó des del 16 d’octubre de 2017, primer a Soto del Real i ara a Lledoners. En aquesta presó també hi són el vicepresident del govern Oriol Junueras i el conseller d’Interior, Quim Forn. Els consellers Jordi Turull, Raül Romeva i Josep Rull també estan privats de llibertat des del 23 de març de 2018. Exactament els mateixos dies que la consellera Dolors Bassa, presa, primer a Alcalá Meco i després a Puig de les Basses. La presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, que primer va estar a la presó d'Alcalá Meco, ara és a la de Mas d'Enric.

Hem seguit el judici del Tribunal Suprem, a través dels mitjans de comunicació. Pensàvem que hi haurà sentència al final del mes de juliol, però no, volen publicar-la el setembre o el mes d’octubre. Poques esperances hi ha de la seva absolució.

Altres polítics catalans són a l’exili, a Bèlgica, a Suïssa, a Escòcia... Amb unes altres condicions de vida.

Amb aquesta calorada esperem la sentència, i esperem també el final del serial que ens regalen el Sr. Sánchez i el seu partit el PSOE, amb incerteses del desenllaç. N’hem parlat molt aquests dies, de la manca de responsabilitat que demostra aquest partit que vol ser l’única veu de les esquerres, que menysprea els resultats electorals que han donat més pluralitat que mai a les Corts espanyoles.

No corren aires favorables, certament, per a una solució satisfactòria d’esquerres. Han volgut veure’s amb representants de la societat civil, sindicats, organitzacions feministes, de la petita i mitjana empresa, d’organitzacions no governamentals...no han rebut missatges d’enhorabona, sinó de presses per una solució que permeti polítiques valentes, no a les ordres d’aquells que no es presenten mai a eleccions i comanden, com l’IBEX 35, o els poders fàctics...

Potser la incompetència, la irresponsabilitat ens duran a una nova cita electoral el mes de novembre. No ho sabem. Allò que sí que sabem és que hi ha més incerteses que mai en el nostre entorn, no només europeu també provinents d’altres llocs com Gran Bretanya i els EUA.

I tenim la certesa que en aquest mes d’agost patim una calorada, però no oblidam aquelles persones que la pateixen sense gaudir de la llibertat, lluny de la mar, lluny de les persones que estimen, de la família, dels sopars i dinars amb les amistats.

No ho oblidam i volem mostrar la nostra solidaritat, el nostre compromís per transformar aquesta societat tan injusta, també en aquests dies de tanta calorada del mes d’agost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Conxa riu, fa mes de 4 anys

No ploura encara, nomes una mica a la serra

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente