algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Transfòbia: + Educació 0 Violència

El sistema binari de gènere ens sotmet: Neixes home i/o dona. Però sempre és així? Evidentment NO.

La diversitat, creació i consciència d’identitat, les diferents opcions de gènere i llibertat en general, són infinites. O si més no, són realitats que sempre han existit, des de l’existència de la vida humana. Altra cosa és com s’han tractat i com avui en dia, encara s’enfoquen aquests temes.

Etiquetem a les persones amb total impunitat, les definim de mutacions, les encasellem i condemnem a vides de psiquiatres i processos mèdics durs.

Ens prenem total llibertat en jutjar aquests processos, com cal fer-los, si és normal o no, hi ha gent que exerceix violència física i psíquica cap a les persones que viuen aquestes situacions vitals, i ens oblidem d’un punt molt important. El problema és de la societat en general. Ens cal educació, formacions, interessar-nos per entendre i comprendre, allunyar-nos de categoritzacions, hem de ser el què anomeno:

LES MILLORS ACOMPANYANTS D’AQUEST MERAVELLÓS TRÀNSIT.

La comprensió i millora en l’educació d’aquesta realitat, ha de ser feina de totes. La normalització d’aquests processos ha d’augmentar, cal que en allunyem de conceptes estigmatitzants, erronis i que fomenten violència.

En la societat que vivim, com quasi tot, això passa per les institucions, per exigir canvis de lleis, sortir al carrer i cridar ben fort perquè a nivell educatiu i escolar tot s’enfoqui des d’un prisma més humà, expulsar del panorama mediàtic a organitzacions, partits polítics i qualsevol associació que fomenti la violència.

Perquè en aquest món, no tot s’ha de reduir a dir-nos i sentir-nos homes o dones, per néixer amb penis o vulva. Perquè hi ha més opcions, més horitzons i l’educació ho pot tot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.