algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

Taca d'oli

Un dels amables lectors que, endemés, tenen a bé de posar comentaris als meus articles va escriure, fa algunes setmanes, que en Puigdemont i companyia no s’atrevirien a sortir de Bèlgica. Al·legaven que Bèlgica era un estat especial, que permetia que delinqüents campassin a l’ample, però, en un cas concret, es deia textualment: “que vayan a Alemania. No hay huevos!”. Idò bé, ous no ho sé, però ovaris segur que sí: la consellera Clara Ponsetí, reintegrada a la seua tasca com a catedràtica de la Universitat de Saint Andrews, Escòcia, viatja a Alemanya per fer-hi una conferència sobre el procés independentista a Catalunya, sobre la manca de democràcia i sobre les sistemàtiques vulneracions dels drets humans per part de l’Estat espanyol.

De moment, en Puigdemont ha fet conferències i contactes a Bèlgica (sobretot a Brussel·les, al cor d’Europa), i a Dinamarca (on va fer una conferència a la Universitat de Kobenhavn i on es va entrevistar amb diversos membres del Parlament danès). A Ginebra, Suïssa, ha intervengut a la seu de Nacions Unides, en un acte sobre les vulneracions dels drets humans al Regne d’Espanya i sobre el dret d’autodeterminació a Catalunya. Pròximament visitarà Finlàndia, on també s’entrevistarà amb dirigents polítics i amb gent del món acadèmic.

La resta de consellers tampoc no estan ociosos. El de Cultura s’ha explicat a Holanda, concretament a La Haia. En Toni Comín també està actiu i apareix cada dos per tres als mitjans dels Països Baixos i de Bèlgcia. I na Meritxell Serret ha intervengut en actes a Bèlgica i a Suïssa.

Mentrestant, s’han fet grups de suport a l’autodeterminació de Catalunya a diversos parlaments de països de la Unió Europea. Que jo sàpiga, i fins a dia d’avui, se n’han constituït a Estònia, Finlàndia, Lituània, Letònia, Eslovènia, Dinamarca, Itàlia, Irlanda i el Regne Unit (encara dins). I, fora de la Unió Europea, a Islàndia.

En Llarena, na Lamela i tota aquesta caterva judicial, emperò, no s’han atrevit a impulsar una ordre de busca i captura a nivell europeu… no fos cas que Espanya tornàs a fer un ridícul sideral, com el que va fer davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans amb allò de considerar delicte la crema de fotografies del rei. A veure si diran res, quan en Puigdemont vagi a Finlàndia o na Ponsetí a Alemanya. Com dirien ells, Llarena, Lamela, Catalá, Zoido… no hay huevos!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manoletin, fa mes de 6 anys

Habéis visto lo que ha pasado recientemente en Alemania??

Valoració:1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

Bàsicament, els exiliats poden campar per tota l'Europa civilitzada i democràtica. O sigui, per tot excepte Espanya (i qui sap si Turquia).

Valoració:0menosmas
Per Bernat Joan, fa mes de 6 anys

Gràcies, Cucala.
També pens que ho veurem, Josep!

Valoració:0menosmas
Per Josep Franco i Giner, fa mes de 6 anys

Hom s'empudega si vol impedir el que serà inevitable, tard o d'hora. I això és el que passarà. Amb les mans brutes d'odi contra les nacions basca i catalana, als espanyols se'ls imposarà seure i parlar. Ho farà una Europa pulcra en termes democràtics que, sense ser socialment justa sempre, no es pot permetre llançar al fem el camí fet: els ciutadans són, en darrer terme, els moduladors de les normes. Els senyors de la legalitat i de la legitimitat. Catalunya ja fa temps que es va marcar el seu rumb. I no hi ha via de retorn. Independència. Tard o d'hora, ho veurem. Salut, Bernat.

Valoració:4menosmas
Per Cucala, fa mes de 6 anys

Enhorabona Sr. Bernat Joan i Marí!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente