algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Balears bat rècords també en exportacions

El millor any de la història. També en exportacions, a més de en nombre de turistes i la seva despesa. El 2017 es tancarà amb una xifra de productes comercialitzats a l’exterior del voltant dels 1.800 milions d’euros, molt superior als 1.575 de l’any 2007 que tantes vegades ens serveix per a comparar fins a quin punt s’ha superat la crisi econòmica. 

La pena és que només una petita part d’aquestes exportacions corresponen al que a tots ens vendria al cap quan pensam de productes venuts a fora de Mallorca: sabates, bijuteria, goma de garrofí, patates o formatges, entre d’altres. 

La realitat és que només el 15% de les exportacions corresponen a manufactures o productes d’alimentació que les empreses produeixen amb una qualitat tal països eminentment europeus estan disposts a comprar tot i les dificultats de produir que tenen unes illes. Productes que milloren la competitivitat de Balears i que repercuteixen en millorar la qualitat de vida de tots. 

La pena és que d’aquests 1.800 milions, la majoria de productes exportats són peces d’avió, plàstics i productes relacionats amb l’activitat dels ports i els aeroports, que gairebé no en podem saber la utilitat i que no tenen res a veure amb la competitivitat de les empreses. En concret, el 27% del valor exportat és en material de transport i el 24% és plàstic o cautxú. 

Així i tot aquest és un rècord que tots hauríem de celebrar, així com el nombre d’empreses exportadores, que ha arribat a 2.651. Un país que pot garantir la salut, l’educació, els serveis socials, les pensions, les infraestructures i la cultura és un país fort. Aquest és el camí a seguir. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.