cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Morir del turisme

Continuam batent rècords turístics any rere any al mateix ritme que segueixen empitjorant les nostres condicions de vida. Com recordava, en una entrevista, l'economista Miquel Puig; fa trenta anys, la renda per capita de les Illes era molt més alta que la de Lleida, entre altres coses perquè era la més alta de l'Estat espanyol. Ara, la renda per càpita de Lleida és molt més alta que la de les Illes. L'arribada massiva de turistes no significa una millora de la nostra vida sinó tot el contrari; el preu dels habitatges i dels lloguers pugen mentre els sous, la renda familiar i els drets laborals baixen. El nostre model turístic es fonamenta en la mà d'obra barata i només és un bon negoci per a alguns . Volem un present i un futur on els joves només poden fer feina de forma temporal i amb una mala retribució a l'hotel o a l'obra?

En un territori tan fràgil i limitat com les Illes, la massificació turística va lligada a la destrucció del territori que l'actual Govern no només no atura sinó que l'impulsa. La fam destructora capitalista és infinita però el nostre territori no. Fem infraestructures sobredimensionades fonamentades en un model, la crema dels combustibles fòssils, que té els dies comptats. Destruïm el nostre paisatge per construir habitatges ocupats només uns mesos. No podem anar a certs llocs per què han estat explotats fins a l'absurd. Hem de continuar caminant cap al col·lapse ecològic i social sense fer-ne res?

Davant de la passivitat de les institucions, si volem un futur millor,  ha arribat el moment de dir fins aquí hem arribat i de sortir al carrer per reclamar canvis de veritat. És el moment de convertir les nostres queixes contra la massificació turística i la destrucció del territori en accions i assistir a la manifestació que tindrà lloc el dissabte 23 de setembre a les 18 h a la Plaça Espanya de Palma, sota el lema "Fins aquí hem arribat! Aturem la massificació turística".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.