nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

O dimissions o Govern en minoria

He escrit una dotzena bona d'articles sobre el català en l'àmbit de la salut pública on ja he dit tot el que aquests dies es torna a escriure sobre una qüestió que fa anys que dura. Massa anys.

Fa uns anys, quan era coordinador de l'OCB, em vaig reunir amb representants de les institucions, dels sindicats i de la resta de sectors afectats. Varem organitzar debats, protestes i mobilitzacions i hem denunciat casos concrets i greus de discriminació lingüística, a les institucions de la Unió Europea.

Cal recordar que aquest nou intent de riure's dels ciutadans i dels seus drets que consisteix en tornar a moure el debat de si la llengua pròpia de les Illes Balears ha de ser un requisit o no per exercir de metge a les Balears, es produeix més de trenta anys després de l'aprovació de la Llei de Normalització Lingüística i després que en altres etapes s'hagi desmuntat, un per un, els miserables arguments dels qui defensen l'arraconament de la nostra llengua de l'àmbit sanitari.

Els responsable directes d'aquest intent d'humiliar una part de la població de les Balears i de menystenir els seus drets bàsics, són el director de l'IB-Salut, Juli Fuster Culebras i la seva companya i Consellera de Salut, Patrícia Gómez. També per descomptat, la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Però com que el debat no és nou i com que caure en el parany de tornar-lo a repetir seria un insult a la ciutadania, s'ha d'acabar d'immediat.

Cal que el debat es tanqui, perquè continuar-lo seria afavorir els que duen trenta anys retardant la plena introducció oficial del català a la Sanitat, precisament a base de reproduir el debat.

Per tancar-lo només hi ha dues opcions: la dimissió (o cessament) d'algun dels càrrecs responsables o la sortida del Govern de MÉS per Mallorca.

Tota la resta, a les alçades de la història on som, són jocs florals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquin, fa mes de 6 anys

Una nueva derrota del totalitarismo catalanista.

Valoració:-3menosmas
Per jaume, fa mes de 6 anys

Que els facin cursos específics, com en altres legislatures, però que els obliguin a conèixer la llengua del país i a parlar-la, com a qualsevol treballador públic.

Que passaria si el metge no parlàs castellà, seria un escàndol, idò el mateix amb el català.

Valoració:6menosmas
Per Esporlerí, fa mes de 6 anys

Llençol, això que dius aplica-ho als ninyatos que governen, no a gent com en Martí que ha gestionat de manera excel·lent quant li ha tocat fer-ho.

Valoració:2menosmas
Per Llençol, fa mes de 6 anys

Veig que tornau repetir el què sempre ocorr quan governa l'esquerra, i és que pensau que els opinòlegs i gent amb molt de temps lliure podeu estirar de la corda amb articles com aquest, sembrant crispació i siguent dràstics. Mai no podrieu formar part de cap organisme no maximalista perquè no sou pragmàtics. És així de simple. Sou el raca raca, el renou que cerca atenció quan els vostres tenen l'oportunitat de ser un rara avis en els governs de les Illes.
Un tema que es soluciona amb negociacions de gent que sí representa grans grups socials, no mereix ser carnassa per a cobrir egos com els vostres. Recapacitau si viure així val la pena, sempre en el neguit, sempre incomplets. I feis les discussions a casa, cony. Que així en Company només ha de seure a esperar, com passa sempre.

Valoració:-1menosmas
Per Pep Planas G, fa mes de 6 anys

Clar i català!

Valoració:7menosmas
Per arruix, fa mes de 6 anys

Lo peor que pueda pasar, y pasa, es que estáis en la creencia que habláis en nombre de todos los ciudadanos. Puede que en nombre de algunos. Y gracias.

De cada día, estoy viendo que en Mallorca, una de mis lenguas, va desapareciendo a favor de la otra. O sea, que vuestra "preocupación", no ha servido para nada. Al revés, las imposiciones no gustan.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente