cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

Raons per no anar a Arco

130478
‘comfort #3 (barcelona)’ by lang baumann, 2006.
Arco és la fira d'art contemporani de referència nacional. No sols representa una gran participació de les galeries nacionals reconegudes sinó que també es consolida com una data clau per fer encontres professionals. Un error típic d'estudiant és voler anar a Arco per sondejar les tendències en l'art contemporani. Tot i que sempre és una font o a vegades torrent, d'informació visual no és el millor lloc per veure art.
 
No hem d'oblidar que Arco és una fira de galeries. Un lloc per vendre o promocionar-se. Hem de dir que els últims anys s'hi han incorporat seccions amb projectes específics. Però no és l'essència de la fira.
 
Si de veritat voleu veure art viu, us recoman deixar d'anar a fires de galeries i començar reorganitzar l'agenda amb les dates de la Documenta de Kassel per aquest estiu i La Biennal Europea de "Manifesta" per 2018.
 
La Documenta és una gran exposició que ha escrit la història de l'art contemporani. Els amics de l'art encara avui citen obres referents exposades a la Documenta com 'La Bomba de mel' de Joseph Beuys, el 'Mouse Museum' de Claes Oldenburg i el 'Paquet de 5600 metres cúbics', de Christo & Jeanne-Claude...
 
Aquest any 2017, Atenes rebrà la Documenta. Un lloc immillorable i clau per analitzar la crisi financera global i la crisi d'Europa. Annette Kulenkampff, administradora general de la Documenta diu que 'Allò que l'economia i la política no han aconseguit en aquest temps, podria aconseguir-ho l'art: estendre ponts, superar fronteres i eliminar prejudicis”.
 
Però si ja hi has comprat billet per anar a Madrid en aquestes dates, no et desanimis. Sempre en trobaràs d'art interessant, a les zones frontereres i inesperades. Com la missa de Leo Bassi els diumenges a les 12.00 a Lavapies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.