algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Rejovenir

Nosaltres, els animals (21)

Amb tota probabilitat una de les causes que té el gènere humà contrària a la seva felicitat és la consciència de que cada dia que passa envellim i que aquest procés ens atraca de manera irremeiable a la fi. Darrerament s'han publicat alguns articles científics que posen una mica de pomada a tan dolorosa consciència.

He dit que no es tracta d'una quimera ni d'una noticia sensacionalista, de les que estan farcides les xarxes socials. No, el portaveu del grup que ha realitzat l'experiment és Izpisúa, un dels dirigents del molt i molt prestigiós Institut Salk, i aquest grup ha aconseguit el que es diu reprogramació cel·lular que consisteix en introduir a les cèl·lules una combinació de quatre gens anomenats OSKM, que foren descoberts pel japonès Shinya Yamanaka.

Els quatre gens esmentats permeten convertir una cèl·lula adulta i diferenciada en una cèl·lula pluripotent (semblant a l'embrionària, és a dir amb capacitat de dividir-se indefinidament i convertir-se en qualsevol tipus de cèl·lula del nostre organisme). Hi ha, tanmateix, algunes dificultats a resoldre abans de que es pugui introduir com a terapèutica i és que aquestes cèl·lules reprogramades es podrien convertir en tumor, i que si el nombre de cèl·lules és molt gros es podria produir un error que conduiria el pacient a una mort gairebé instantània.

La idea que tengueren Izpisúa i el seu equip era estudiar a veure què passaria si activassin els factors de Yamanaka durant un període de temps més curt, i així activaren durant dos o tres dies                               els esmentats factors a les cèl·lules de la pell de rates en progèria –una malaltia semblant a la de  l’envelliment prematur– i pogueren veure que dites cèl·lules rejovenien. Més endavant utilitzaren el mateix procediment en rates vives i observaren no solament que l'aspecte general de la rata millorava substancialment, sinó que les rates tenien una vida un 30% més llarga que les que no havien estat sotmeses a l'experiment.

Les perspectives que obrin les idees de Izpisúa i el seu laboratori que fins ara hem comentat són realment enormes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cucala, fa mes de 7 anys

Ara resultarà que la "Font de l'eterna juventut" que cercava Ponce de León a la Florida, estava al Japó.
Quines coses!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente