nubes dispersas
  • Màx: 10°
  • Mín:

El proper Congrés d’Esquerra Mallorca

Aquest dissabte es celebrarà el Congrés Insular d’Esquerra Republicana de Mallorca. Els militants del partit estan convocats a les 10 h. del matí a Sineu per tal de participar en la votació dels membres de la nova executiva que substituirà la comissió gestora que durant aquest any ha dirigit el partit de forma transitòria.

Després del congrés que Esquerra Mallorca va celebrar l’octubre de 2015 a Santa María del Camí, es va obrir un període de tensió, provocat perquè en aquella ocasió no es va poder proclamar guanyadora a cap de les dues candidatures que es presentaren. Els Estatuts del partit estipulen que només es pot proclamar guanyadora una candidatura si obté, al manco, el 55% dels vots, i això no es va donar. Després de dos mesos de negociacions, la incapacitat d’arribar a una fusió consensuada entre les dues candidatures va forçar l’Executiva Nacional a prendre una decisió inèdita fins aleshores i nomenar un equip de nou persones per tal d’assumir-ne la gestió interna.

Aquests companys han hagut d’assumir, a contracor, una tasca ingrata: posar oli a les ferides emocionals, treballar per la cohesió interna i recuperar davant la societat civil la imatge de partit seriós i responsable que Esquerra sempre havia tingut. Varen ser acusats per alguns companys de manca de legitimitat, en la mesura que no havien estat elegits en una votació assembleària. Part de raó no els mancava, encara que era totalment evident que la incapacitat de generar consensos prioritzava l’excepcionalitat de la situació. Calia mirar endavant. En qualsevol cas, la situació s’ha sabut reconduir i, finalment, arribam a una nova convocatòria amb una candidatura unificada, fruit del treball de pacificació i de reconducció dels ponts trencats, amb la qual es pot donar per tancada la crisi interna i la divisió que s’ha patit d’ençà el novembre de 2014 quan la dissortada participació en el procés de primàries de Més per Mallorca posà Esquerra en una situació d’extrema gravetat.

A partir de dissabte, s’obre un nou capítol en la història interna de l’organització, on la normalitat haurà de ser el tret irrenunciable. La nova executiva tindrà tota la legitimitat que li donarà l’assemblea de militants per desenvolupar els projectes i l’acció política que s’aprovi. Especialment, interessa a tot el món sobiranista d’aquestes illes nostres saber què passarà quan, hipotèticament el maig de 2019, hi haurà una convocatòria electoral on, molt probablement, els ciutadans i ciutadanes serem cridats a una triple votació: les municipals, les autonòmiques i les europees, quasi segur les tres alhora.

En aquest context, i sobretot tenint en compte els antecedents, serà fonamental esbrinar si hem après dels errors del passat i si som capaços de bastir fórmules majoritàries capaces d’engrescar a la nostra ciutadania o si, un cop més, les nostres disputes internes faciliten el camí per a una nova majoria dels partits que només actuen al dictat de les instruccions que reben des de les seves seus centrals de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per t, fa mes de 6 anys

maig 2019,
tu vares celebrar l,assalt de la polícia de la metropoli,a la seu de UM.
Les teves ulleres no et deixen veure la m als partits centralistes.

Valoració:0menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

maig 2019:al teu projecte polític,social no hi caben
1.cap emprenedor,
2,cap ex militant partits metropolis,
3.cap ensenyant-mestre-patriota,
4.cap inmigrant,
5.cap que no cumpleixi els teus còdics ètics,
HO TENS UN POC COMPLICAT,
fins demà a sineu.

Valoració:0menosmas
Per Maig 2019, fa mes de 6 anys

@ t,
estàs parlant de l'expepero que va estar amb en Bauzá fins que va cobrar?
Credibilitat, coherència i honestadat, això és el que vos falta.
Donar cabuda a "un personal de ‘peperos’ estufats que no han tengut ovaris/collons de deixar la sigla neofranquista fins que s’han jubilat" no vos ajuda.

Valoració:-2menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

maig 2019:funcionari?la cadireta per la cadireta?a sou fixo?

Valoració:-2menosmas
Per Maig 2019, fa mes de 6 anys

@ t,
ja veig que ets un més d'aquets que estan en política per a fer de les seves enlloc de per raons ètiques. ERC és morta les illes amb gent com tu, amb defensors de la corrupta Munar, amb racistes del Barco de rejilla, amb simuladors de vagues de fam, amb hotelers saturadors i destructors del territori, amb gent que empra la fam dels senegalesos, amb gent que quan els altres s'ajunten amb partits d'ambit estatal és una traició, però que quan ho fan ells és la solució...

Tot una trajectòria moral i absolutament incoherent que defineix un estil de fer i pensar la política. La cadireta per a la cadireta.

Valoració:-2menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

maig 2019:si te l,agafes amb paper de fumar,mai podrás passar gust.

Valoració:-3menosmas
Per Maig 2019, fa mes de 6 anys

Es veritat, com diu l'autor, que ens interessa saber què passarà a la convocatòria de 2019.
Tornarà ERC a promoura una candidatura amb un partit d'obediència espanyola com EU?
O tal volta es tornarà ajuntar amb expeperos que varen viure a sou den Bauzá, promotors de campanyes racistes com la de barco de rejilla, defensors de la corrupta Munar i simuladors de vagues de fam?
Quin paper s'atorgarà a la gran quantitat de simpatitzants senegalesos?
Tal volta tornarà a liderar la coalició un hoteler responsable de la saturació turística?
Un partit tan coherent com ha demostrar esser fins ara requereix resoldre aquests interrogants.

Valoració:-3menosmas
Per t, fa mes de 6 anys

Sou totalment indispensables.
No permetigueu Que ningú oblidi quina és la nostra veritable nació.

Valoració:2menosmas
Per puput, fa mes de 6 anys

Totalment d'acord amb Entesos.Jo crec que ERC és un partit sense ideologia, que ni és d'esquerres ni creu,de veritat,en els PPCC.La imposició de la gestora x Junqueras ho palesa.No són de fiar i crec que a Mallorca ho tenen ben negre.

Valoració:-5menosmas
Per Entesos?, fa mes de 6 anys

Una gestora d'un any havent-hi un clar guanyador? Imposada per en Junqueras? I encara tenen la barra de queixar-se del centralisme castellà? Quin miserable en "zampabollos" Junqueras i tots els que li llepen el cul, el qui redacta aquest escrit el primer de tots. Si ja traeixen els seus propis companys a canvi tan sols de quedar bé, no vull imaginar com deuen ser de corruptes en fer política. Com a mínim els de la gestora del PSOE s'hi guanyaven un sou, voltros no sou millors que aquells esclaus que mataven als seus compatriotes per quedar bé amb l'amo.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente