cielo claro
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Assemblea de MÉS a Santa Maria

La primera quinzena del mes de novembre d’enguany és especialment rica en esdeveniments polítics. Hi ha hagut eleccions a la presidència dels EUA i ha guanyat Donald Trump. Les esquerres nord-americanes no   s’han sentit representades per l’altra candidata Hillary Clinton, representant a la vegada del nomenat stablisment.  De tots els factors que han produït aquests resultats, variats i múltiples com estan analitzant els comentaristes polítics no podem oblidar-ne  un d’afegit. Primera dona candidata a la presidència, dona i major, després de vuit anys de n’Obama, primer president negre. Triar un multimilionari racista, xenòfob, sexista, masclista,...i que no paga impostos i ho troba molt bé, front a una dona demòcrata de dretes, motiu d’anàlisi política i comentaris de tota casta.

També hem començat el mes amb una bona notícia, l’11 divendres, es va aprovar el Pla de mesures contra les violències masclistes 2017-2010 amb 135 mesures i el compromís de 13,6 milions d’euros que implica les deu Conselleries del Govern així com la implicació de tota la societat. Tindrem temps en altres articles de valorar-lo i divulgar-lo.

La mateixa setmana ens deixava un gran poeta canadenc, Leonard Cohen als 82 anys. La tristor pel silenci de la seva veu omplia els cors de molta gent, de totes les edats, que el coneixíem i gaudíem de les seves cançons.

Hi ha hagut més esdeveniments polítics, ho sé i els teniu presents. Vull destacar-ne un en positiu, per damunt dels altres negatius que han posat en qüestió el prestigi de la nostra principal institució, el Parlament, la seu de la sobirania del nostres pobles, on hi treballen els representants de la pluralitat de la nostra societat.

Vull destacar l’Assemblea de MÉS a Santa Maria, el dissabte 12 de novembre. Una mostra més que aquesta formació política és diferent a la resta, perquè compleix els seus compromisos amb la ciutadania i amb aquelles persones que els han votat, amb aquelles que participen en la formació com a militants o simpatitzants.

L’assemblea era una trobada amb els càrrecs polítics que tenen responsabilitat de gestió al Govern, al Consell de Mallorca i amb el grup parlamentari. Abans aquests havien penjat al web un resum de les seves tasques en aquests 18 mesos des del maig del 2015. Les persones interessades podien formular preguntes sobre aquestes o sobre altres àmbits del Govern i del Consell. Es recolliren una trentena, dirigides a les diferents Conselleries, a la institució insular , i també pels càrrecs de MÉS a Conselleries dirigides pel PSIB-PSOE.

Un compromís de rendició de comptes i a la vegada de compliment del codi ètic signat per les persones que han acceptat un càrrec polític de MÉS per Mallorca. Una trobada amb un centenar de persones interessades que escoltaren i debateren els problemes que més han estat motiu de polèmica o de notícia als mitjans.

No és habitual, ho hem de reconèixer. Cada partit polític té les seves eines, els seus mecanismes de contactar amb la gent que hi està afiliada o que simpatitza. Molt respectables tots. Vull insistir en el fet que no és habitual en el temps que corren. En una societat on la política, l’acció política dels seus representants està tan desprestigiada per molts motius, el principal els furts i robatoris dels doblers públics per part d’aquells que apareixien com els millors, el fet que malgrat totes les dificultats del dia a dia es trobi un espai on debatre, explicar, dialogar, amb la gent que ha dipositat la seva confiança, és una passa important i cal valorar-la.

Encara hi va haver temps per reflexionar sobre el moment polític que es viu fora de Mallorca, a l’Estat i al món. Cal reforçar els governs d’esquerres que perviuen en un ambient tan hostil i tan dominat per les forces de dretes més conservadores. Cal ésser conscients que amb la bona acció política, molt lligada a la ciutadania, podem superar les dificultats i els entrebancs que ens posaran de ben segur,aquells que no volen altra cosa que mantenir els privilegis d’uns pocs.

Enhorabona pel conjunt de les persones que formem MÉS per Mallorca, hem mostrat que una altra manera d’entendre i fer la política és possible, i no passa res, una mica d'auto-satisfacció no fa mal, significa una ditada de mel ben necessària per continuar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.