Castigats
Castigats a repetir les eleccions, per la covardia del PSOE a fer un govern progressista que acceptés la realització d'un referèndum a Catalunya, també hem estats castigats amb un resultat que demostra l'escassa qualitat democràtica de la nostra societat. La variació respecte a les anteriors eleccions ha estat petita però depriment. Quan tots esperàvem que el PP més o manco es mantingués igual, després de la important baixada que van tenir a les eleccions del 2015, ha estat l'únic partit que ha millorat en diputats. Què han fet aquests mesos per millorar els seus resultats? Doncs entre altres coses pagar una fiança d'1,2 milions d'euros pel cas Bárcenas i sumar almenys una dotzena de nous escàndol de corrupció, alguns d'ells derivats de casos anteriors, com Gürtel i Púnica, i altres de nou encuny, com Acuamed o Taula. En aquest temps els casos de corrupció ha fet dimitir de la seva responsabilitat orgànica a Esperanza Aguirre i al ministre José Manuel Soria. I com colofó final hem tingut la conspiració del ministre d'interior Fernández Díaz amb el cap de l'Oficina d'Antifrau de Catalunya per treure draps bruts de CDC i ERC amb frases tan significatives com "els hem destrossat el sistema sanitari". A qualsevol país democràtic el PP hauria desaparegut del Parlament, a Espanya millora els seus resultats. En aquest moment sembla impossible aconseguir que el votant majoritari al nostre país, pugui entendre que la millor forma de frenar la corrupció és castigar els partits que la practiquen.
La qüestió és que a pesar de l'eufòria del Partit Popular, a efectes numèrics la situació encara és més complicada que al mes de desembre. Rajoy, el possible peó a sacrificar en un pacte amb Ciutadans, surt reforçat i ja no és possible l'acord que van intentar PSOE i Ciutadans, a l'espera d'una abstenció del PP o de Podem. La seva suma ja no supera el nombre d'escons del PP. Igual que al desembre veig més a prop al PSOE de facilitar un govern del PP amb la seva abstenció que de sumar forces amb Units Podem i els sobiranistes.
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- Aquests són els municipis de les Balears al top 100 de demanda de lloguer
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
- La Universitat Catalana d’Estiu celebra la 57a edició amb una destacada participació mallorquina
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Hi ha més partits, sindicats i associacions a més de la CUP que defensen que cal fer política de baix a dalt, amb paciència i coherència.
Com tots sabem i el company García procura recordar-nos dia-sí-dia-també, la manera bona de fer les coses és a la cupera ;)))))