algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Zaventen, Malbeek, Idomeni...

La tercera guerra mundial s'està desenvolupant des de principi d'aquest segle i Zaventen, Malbeek i Idomeni són els darrers escenaris (de moment) d'aquest conflicte cruent, multipolar i d'abast planetari.

Cada bàndol acusa l'altre de fer-li la guerra i considera legítim defensar-se de la barbàrie de l'agressor. Cada bàndol usa les armes de què disposa i dels sistemes més criminals que té per agredir l'altre.

I mentre, anam acumulant escenaris de destrucció, devastació i desesperació que ens dolen en la pròpia pell del nostre imaginari.

Idomeni ens connecta amb els camps de refugiats com el d'Argelers, on confinaren els nostres padrins que fugien de l'horror franquista.

Zaventen i Malbeek ens connecten amb llocs que hem trepitjat i on tenim amics i coneguts que hi passen sovint.

Zaventen, Malbeek, Idomeni ens tatuen de dolor la pell i la memòria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

La guerra de Siria ès una esca per a que se fiquin els beneits.
Està promoguda per Israel i els Saudís.
Dins Israel i els Saudís li pot aficat "Usrael" (EUA), i una cosa que proposa en Trump ès que el EUA surti de aquesta trampa.
¿Suposem que en Trump sigui president, el assassinaran com el Kennedy, o li muntaran un 13-S com a en Bush?

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

Amed, Cizir, Nusabyn, Silopi, Alep, Damasc, Sana'a, El Aaiun, es cor de l'Àfrica...

Valoració:0menosmas
Per Idò sí, fa mes de 8 anys

Aquests fets i tantíssims d'altres que han ocorregut abans, ens demostren la poca eficàcia de les Nacions Unides a l'hora d'aturar conflictes armats entre diversos països o diverses faccions en un mateix país. Mentre no hi hagi un organisme internacional amb poder suficient per aturar qualsevol guerra, no podrem viure tranquils. I no hi haurà tal organisme mentre els més poderosos del món puguin vetar les seves decisions. La pau no és desitjada per tothom, vet aquí el gran problema!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente