algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Contra les agressions, persistència

Un 2 de setembre, d'ara fa sis anys, un servidor en representació de l'Oficina de Drets Lingüístics de l'Obra Cultural Balear (sí, ja fa molts anys que existeix una oficina de Drets Lingüístics) va comparèixer davant els mitjans de comunicació acompanyat de n'Iván Cortés, per denunciar públicament un dels casos més greus de Violència de Llengua que han transcendit aquests darrers anys.

Els fets havien passat el 7 d'agost de 2009, a l'aeroport de Palma.

Aquell dia, tres agents de la Guardia Civil varen arrossegar dins un quartet n'Iván i allà dins l'agrediren físicament.

Un 2 de setembre de fa sis anys va començar una llarguíssima peripècia per intentar que es fes justícia. No feia gaire havia visitat el Ministeri de l'Interior espanyol per reclamar el respecte dels cossos policials espanyols cap a les persones que parlen en català. El cas de n'Iván ens va dur a visitar representants de diverses institucions de la Unió Europea, ens hi va acompanyar l'aleshores eurodiputat Oriol Junqueres.

A nivell judicial ens varem topar amb tot tipus d'entrebancs: les imatges de les càmeres que hi ha als controls de l'aeroport havien estat esborrades, la vista oral es va de suspendre en dues ocasions per incompareixença dels agents acusats. D'una d'aquestes ocasions en foren testimonis l'aleshores eurodiputat d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Raül Romeva i la secretària general de les Joventuts de l'Aliança Lliure Europea, la macedònia Jana Baceva.

Gràcies a la perícia i tenacitat de l'advocat Josep de Luis i també a la persistència de n'Iván (i al suport de la seva família) els fets, finalment, varen ser jutjats el març de 2011 i un dels agents de la Guardia Civil va ser condemnat per haver agredit n'Iván.

Malauradament no hem aconseguit encara acabar amb les agressions contra les persones que parlen català, però la lluita, el compromís i la valentia, com la de n'Iván en aquest cas, són fonamentals perquè un dia arribem a assolir la plena llibertat d'usar la nostra llengua en qualsevol lloc i davant qualsevol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per extranjero, fa mes de 8 anys

Ahora se empieza a repartir el nuevo D.N.I. de España (3.0).

Tú al ser extranjero, ni lo olerás. Te tendrás que conformar con el de tu pueblo, que vete a saber, por dónde para. Si es que para.

Valoració:-6menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

Violencia de lengua.
Si señor.

Valoració:-3menosmas
Per Fumador passiu, fa mes de 8 anys

Violència de llengua... s'ha d'anar ben fumat per inventar un concepte com aquest...

Valoració:-2menosmas
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Contra es feixisme pancatalanista, resistència.

Valoració:-7menosmas
Per 14,2%, fa mes de 8 anys

14,2% del PIB (riquesa que generam) és el que ens roba el Reino de españa cada any per viure a les Balears.

Els ciutadans de Balears hem pagat a l'Estat 57.116 milions d'euros en els darrers 17 anys en concepte d'imposts que no han tornat ni en inversions, ni en serveis, ni en benestar. Aquests doblers, que paguen els illencs a l'Estat en forma d'impostos i que mai no retornen, és el que es coneix com a espoli o dèficit fiscal.

Valoració:3menosmas
Per comisiones al 3 por ciento, fa mes de 8 anys

Oye "astorat".- El mismo ha dicho que no es español. Y esta tierra, mientras no se demuestre lo contrario, es España. No "de" España. A ver si te enteras, contreras.

Valoració:-5menosmas
Per Astorat, fa mes de 8 anys

Per a "Comisiones al 3 por ciento": En Tomeu Martí, "extranjero"? A veure si aprens a parlar amb propietat!

Valoració:6menosmas
Per Albert Arribas, fa mes de 8 anys

Tens raó jbm. El que passa és que els preocupa que aquest diari està agafant molta força. Basta mirar les dades mensuals d'OJD.

Valoració:7menosmas
Per Mallorquins, alçau es cap, fa mes de 8 anys

Les llengues es perden si la gent no les parla i ens volen espantar per a que no xerram en sa nostra llengua.

Sa millor normalització lingüística la fas tu, fent visible sa nostra llengua, parlant-la i escrivint-la arreu de Mallorca, xarxes socials i per tot arreu.

Valoració:12menosmas
Per jbm, fa mes de 8 anys

Sembla mentida la doblerada que el CNI es gasta en pagar intoxicadors que emmerdin es digital DBalears que, segons diuen ells llavor, no el llegeix ningú. Com així paguen tants de trolls idò???

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente