algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La integració dels immigrants

La integració dels immigrants, no és una forma de viure ni de conviure, la integració és una actitud cap a la societat. És un agraïment cap al país d'acollida. La integració, comença en la porta de casa, en realitat comença des de dins de la casa, ensenyant als vostres fills que la societat on vius és la vostra pàtria, que la seva cultura ha de ser la vostra i que el seu idioma és el vehicle de comunicació amb la seva gent.
Arribar a un país nou, una ciutat diferent i buscar el primer locutori per cridar a la teva família, i preguntar per un bar que parlin el teu idioma, o ajuntar-te en una plaça amb persones del teu mateix color, no t'ajuda, t'empobreix, i t’autodiscrimina. Et condemnes a ser un indigent culturalment, un arraconat socialment, i una víctima de les diferències educatives.
Abderrazak Anananou, un marroquí que fa vint anys que vivint al poble de Sa Pobla, allunyat dels guetos, immers en les inquietuds veïnals, participant en el dia a dia del que passa al seu poble, ajudant als més necessitats i prop de la gent gran, va rebre el suport de l'ajuntament de Sa Pobla que ho va nominar com a representant del poble per rebre la creu del mèrit per part de la casa reial. Aquest premi mai va ser l'objectiu d'aquest ciutadà integrat en la societat mallorquina, això és el resultat de l'esforç de Abderrazak perquè Mallorca sigui la seva primera casa.
Però la integració és dual, per l'altra part, la societat d'acolliment no ha de perdre l'oportunitat de les diferències culturals que existeixen i ha d'esforçar-se per transmetre valors d'interculturalitat entre la població i conscienciació dels valors positius que aporta la immigració per poder allunyar-nos dels clixés i estereotips.
Ultimo exemple dels avanços cap a la integració real a les illes balears, són les últimes eleccions del 24 de maig, que per primera vegada han tingut una alta participació de la comunitat immigrant gràcies a l'esforç dels partits d'esquerres que han apostat per integrar en les seves llestes persones d'origen estranger, com és el cas de Palma, Sa Pobla i Lloseta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per emigrante, fa mes de 8 anys

@Inmigrante:

Así que este artículo está escrito desde el País catalán?
Eso ponen ahora en la tarjeta de residencia?
Se ve que no está muy "integrado", porque ni siquiera sabe cual es país que lo ha acogido.

Valoració:-4menosmas
Per Inmigrante, fa mes de 8 anys

Sr Emigrante, creo que se refiere al país o países catalanes que es de donde escribe el.¿no!?

Valoració:-2menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

Perdone Sr. Ouadrassi;

podría aclararme a que país se refiere cuando escribe que la integración es "... un agraïment cap al país d'acollida"?

Desde ya muchas gracias.

Valoració:0menosmas
Per un català de les Balears, fa mes de 8 anys

Tots s´integren menys els castellans. Barco per a ells.

Valoració:5menosmas
Per Guillem, fa mes de 8 anys

Enhorabona per l'escrit.!!! Amb tot el que està succeint al món i que coneixem mitjançant les agèncie de notícies, aquests fets com el de Abderrazak Anananou de Sa Pobla donen una hermosa llum d'esperànça on pot fer que, l'integració per una part i el mutuu enriquiment intercultural, pot ajudar a fer el món de cada dia millor. I aquí es demostra que tot això comença per cada un de nosaltres.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente