algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

Els inversors faran un negoci redó amb la privatització d’AENA

En molt poques hores s’han col·locat la totalitat de les accions d’AENA que s’han posat a la venda, abans de la sortida a borsa, prevista per l’11 de febrer, de la part que es vol privatitzar. Aquest fet demostra clarament que les denúncies que hem fet reiteradament des d’Esquerra Unida (EU), que coincideixen amb les dels sindicats i altres sectors socials, eren reals i fonamentades.

La privatització d’AENA, no està justificada des de cap punt de vista. En realitat és un robatori a tots els ciutadans i un regal que es fa als inversors, que tendran uns grans beneficis pel simple fet de comprar unes accions assegurades, sense córrer cap risc empresarial. És la típica política de la dreta (que també ha aplicat el PSOE en diverses ocasions) de privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues.

Amb la privatització d’AENA, els ciutadans serem una mica més pobres col·lectivament, ja que es perdrà una empresa que és de tots, i estarem en mans d’interessos privats pel que fa als nostres aeroports, que són unes infraestructures crucials per a la nostra capacita de desplaçament i per a l’activitat econòmica, que depèn en gran part d’elles.

Per a EU és necessari que la societat de les Illes reaccioni davant aquest robatori per tal de poder aturar-lo, quan ja queda mot poc temps per a la seva consumació. Partits polítics, associacions empresarials, sindicats, institucions i organitzacions socials haurien de reclamar amb força el manteniment del caràcter públic d’AENA, congestionades per les institucions de les Illes. Si no som capaços d’aturar entre tots aquest desastre, ens haurem de lamentar en el futur de les seves conseqüències i els que podent aturar-lo no hagin fet res, seran responsables davant la ciutadania.

EU, en la mesura de les seves possibilitats, no ha parat de fer actuacions en favor del manteniment del caràcter públic d’AENA, tant a les Illes com amb propostes al Congrés de Diputats.

Manel Carmona, coordinador d'EU.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.