algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Volen guerra i tendran guerra

Als règims totalitaris, del color que siguin, tot ciutadà (afecte) és un possible delator, i, en lògica correspondència, tot ciutadà (desafecte) és un possible delatat. Les delacions perpetrades pels ciutadans afectes gaudeixen del privilegi de la presumpció de veracitat, i, en lògica correspondència, la presumpció d'innocència dels delatats es veu seriosament compromesa. El totalitarisme aspira a la creació d'un règim de desconfiança universal que soscava la relació entre els ciutadans: el cos social, així, es degrada moralment. Perdonau la poca originalitat de l'anàlisi, però han estat ells els que han estat molt poc originals en els mètodes. Obrir un expedient disciplinari a un director d’un institut a partir d'un enregistrament barroer fet per una alumna és un gir violent en l'espiral de la repressió. Que va arribar, per cert, l'endemà de la Llei de Símbols: l'espiral fa voltes a velocitat de vertigen.

Volen guerra i tendran guerra. L'Assemblea de Docents ha decidit en quins termes aplicar el precepte, de vegades indefugible, de "cap agressió sense resposta". Dimarts dia 7, una altra vegada, no hi haurà “començament normal”. L’Assemblea sempre ha sabut demostrar que el seny i la combatitivitat no són incompatibles. La resposta ha estat mesurada, que no vol dir tèbia. Vol dir literalment que hi ha coses que s’han mesurat: l’acció conjunta de la comunitat educativa, les complicitats amb altres sectors, la creació d'un clima continuat de contestació, la responsabilitat cap al servei que és la nostra professió. Que ningú no es pensi, però, que la cosa s’acabarà amb un dia més de vaga. Per a l’any que ara comença, ens feim bons propòsits: bel·ligerància i contundència. Ens ho demanen ells. Ens ho demanen els nostres. Ens ho demana el cos.

I ens ho demana l’educació. La llengua. El país. La democràcia. Doncs això: que tengueu un bon 2014, que tornarà a ser un any de militància. Ens veim al carrer, amb la camiseta, o la dessuadora, posada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Cuidado con ese lenguaje belicista, pancas. Teneis todas las de perder...

Valoració:0menosmas
Per Lacayo, fa mes de 9 anys

Taras y defectos que arrastran los bichos que sufren el síndrome LEPE, entre otros:

L: Lameculos
E: Enanismo
P: Pendejo
E: Estulto

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:44menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

Mirau i pensau.Santiago Vidal.
Jutge de l'Audiencia de Barcelona
Votarem no en tingueu cap dubte, perquè votar es l'exercisi bàsic d'un dret fonamental en cualsevol sistema democràtic.
Si les lleis acaben essent cadenes, el que caldrà ès que el poble les trenqui, ha de ser pacificament, oposant arguments i paraules, a tot el que siguin insults, meynspreu, coaccions o amenaces.
La guerra que diu Miquel Angel, no es d'armes, sinò de arguments, i de lluita al carrer, SI-SI en camisetes, en picarols, en pancartes, i sobretot amb crits i assistència, cada vegada mès.
Salut i molts d'anys.

Valoració:20menosmas
Per mira per on, fa mes de 9 anys

Tiá.- Lo hacemos en español porque somos españoles y además nos sale de los beidas. Y ahora ponte las manos donde te quepa.

Valoració:0menosmas
Per observadora, fa mes de 9 anys

Els pares de l'alumna que han denunciat el director de Marratxí estan incomplint tot allò que se suposa ha de ser un bon educador: posar en contra dels professors la seva filla, induir-la a transgredir les normes de convivència dels instituts fent ús d'aparells electrònics dins el centre i violar la llei de protecció de dades i imatge gravant una persona sense la seva autorització. Quin exemple! Quina por!

Valoració:28menosmas
Per Adrià, fa mes de 9 anys

La senyera ha estat nomenada símbol oficial d'interès local a Inca. L'ús de la senyera no afectarà aquest municipi del Raiguer tot i la llei de símbols.

Valoració:24menosmas
Per bla bla bla, fa mes de 9 anys

Y en caso de guerra de verdad y no bla, bla, bla ¿qué conyo harías tú por tu "pais"?. Seguramente, nada de nada. Me viene a la memoria el chascarrillo de los italianos. Son tiempos de guerra y el capitán que los manda, dice: "Todos a la bayoneta". Entendieron camioneta y todavía se les espera. No es lo mismo predicar que dar trigo. Evidentemente, tú no haces ninguna de las dos cosas y no olvides que para ir a la guerra (sic), hay que tener los machos bien puestos.

Valoració:-5menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys

Em pos les mans al cap de la hipocresia de tota aqueixa gent que defensa el "mallorquí" contra el "català" i ho fan en espanyol.

No els cau la cara de vergonya?

No els ha passat mai pel cap de defensar el "mallorquí" contra l'"espanyol"?

Qui es pensen enganar?

Valoració:41menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Si . Quieren guerra y tendrán guerra.
Vayamos a la guerra para liberar a los niños baleares del yugo opresor .
Ens ho demana l’educació. La llengua. El país. La democràcia.

(Editorial del día del periódico financiado desde la Generalidad de Catalunya)

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente