algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
11°

El deute no atura de créixer

Les darreres dades del Banc d'Espanya revelen que el deute de Balears no atura de créixer. Durant el darrer trimestre el deute públic arribà als 6.326 milions d'euros, amb un increment del voltant d'un 7% respecte el semestre anterior. Unes dades que tiren a terra tots els discursos d'austeritat que ven el Govern Bauzá. De fet, tant se val el que diguin, les xifres retraten bé la situació: la comunitat autònoma deu més d'un 23% del seu PIB.

L'Executiu s'excusa assegurant que l'augment està provocat per la inclusió del deute ja existent de dues empreses públiques, Abaqua i Semilla, que fins ara no estaven incloses dins del deute de la comunitat. El cert, però, és que hi ha motius per pensar que les polítiques del PP també hi tenen molt a veure. Ni les retallades sagnants, ni les mesures d'estricta contenció projectades per Bauzá, han aconseguit aturar l'endeutament, que es continuarà generant mentre hi hagi dèficit.

De fet, el gran problema és aquest. Si Bauzá emprés només la meitat de l'esforç que empra, per exemple, en imposar mesures com el TIL, a reclamar un millor finançament econòmic les coses anirien molt millor. L'actual sistema continua menyspreant Balears que és una de les comunitats pitjors finançades de l'Estat. El president ja ha dit moltes vegades que és una situació injusta però el cert és que, per ara, tot es queda en meres paraules. Mentrestant, les prioritats de l'Executiu són cada vegada més clares: pagar el deute bancari i desatendre cada cop més els sectors socials vulnerables. Davant aquesta realitat, de poc ens serveix que ens diguin que l'Arxipèlag ha crescut un 0,6%. Ni el “canvi de tendència” ni l'“optimisme” ens poden treure de la inoperància, la falta de voluntat política i la desolació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per una de per aqui, fa mes de 10 anys

@ pispas: No me diguis que no veus la beneitura del que dius: De quin país ens sentim és una cosa, quin país ens roba és una altra, és un fet. Idò per això el miram. Encèn la làmpara, que et falta llum.

Si no ens robàssin per sobre de les nostres possibilitats no tendriem aquest deute. Visca la independència.

Valoració:1menosmas
Per pis pas, fa mes de 10 anys

De s'hort d'es ca, just ferrat an es lloriguer de sa cussa.

Valoració:-5menosmas
Per de s´indioteria, fa mes de 10 anys

els atacs den "pispas" fora de lloc, centri el debat i tots hi sortirem guanyant . I Vosté de quin país és?

Valoració:3menosmas
Per pis pas, fa mes de 10 anys

Fe de errores. "Cataluña, presuntamente tu pais, tiene una deuda por cuenta corriente de 52.500 millones de euros"

Valoració:0menosmas
Per pispas, fa mes de 10 anys

A mi lo que me extraña que este caballero se fije en datos del Banco de España, cuando él, presuntamente, pertenece a otro "pais"; es que como si yo diera importancia y consecuentemente temor a lo que se cuece en el Banc of Cagaray. Naturalmente, los 3.200 millones de deuda que dejó en "herencia" el mal llamado Pacto de Progreso (de "progreso", oiga. Por cierto, cuando lo recuerdo me da la risa floja), no dice nada. Hasta los más tontos (y mira que hay), saben que las desgracias de nuestra tierra se llaman TIL. Deberías presentarte para Ministro de Hacienda. Lo arreglas en un pis pas. Cataluña, tu pais, presuntamente tiene una deuda por cuenta corriente de 52.500 millones. Una bagatela, una risa. Y callas

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente