algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

País Valencià: dignitat!

Davant la consumació del tancament de les emissions de RTVV per part de la Generalitat Valenciana, la plataforma d'Enllaçats per la Llengua vol mostrar el seu més absolut rebuig amb la decisió del Consell que, en el cas de Canal 9, deixa orfes als valencians de l'únic mitjà televisiu de caràcter propi i en valencià.

Denunciem la política partidista que n'ha fet servir durant anys l'administració autonòmica, emprant uns mitjans públics de tota la societat valenciana com a servei de propaganda del govern, vetant totes aquelles persones i entitats que no s'avinguessin amb els seus propòsits, essent un exemple de coerció i manipulació informativa fins a l'extinció d'un ens que ja no els hi era “útil”.

Considerem que els fets són molt greus, doncs atempten directament contra una de les senyes d'identitat i d'autogovern del País Valencià més importants; el fet de tenir uns mitjans audiovisuals autòctons que ajudin a la normalització de la llengua pròpia i que propiciïn una visió valenciana del món com a poble.

Volem remarcar la redundància dels atacs del govern valencià vers els trets culturals i d'identitat del país, dels quals la llengua n'és el més definitori, on recordem, per exemple, que any rere any milers de xiquets es queden sense rebre l'ensenyament en valencià, tot i haver-ho demanat expressament les seves famílies.

Exigim el dret dels valencians a tenir uns mitjans públics, de qualitat, plurals i en valencià, que ajudin a la reciprocitat entre tots els canals que emeten en llengua catalana, per tal d'enfortir l'espai de comunicació en català i mostrem tota la solidaritat amb els treballadors/es de RTVV que en les darreres setmanes han sigut un exemple de resistència i dignitat per a tothom.

Finalment, des de la plataforma d'Enllaçats per la Llengua volem sumar-nos a la crida a participar a les mobilitzacions i accions convocades els pròxims dies amb motiu del tancament de RTVV, així com al recordatori del trentè aniversari que es celebra aquests dies, enmig d'un entorn advers, de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), efemèride cabdal per a la normalització de la llengua pròpia a les escoles. I és que una paraula ha de ressonar hui més que mai al País Valencià: Dignitat!

Novembre 2013
Plataforma Enllaçats per la Llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.