algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Pacte Rajoy-Rubalcaba

Dins el PSIB no seria gaire ben rebut un encara hipotètic però possible pacte entre Rajoy i Rubalcaba. Bona part dels socialistes balears consideren que seria contraproduent per a la tasca d'oposició i que al final el beneficiari seria el PP i en concret, Bauzá. Altres federacions socialistes pensen el mateix, conscients que a Madrid s'està articulant un acord d'Estat en el que també hi participaria la Corona per intentar sortir de la crisi, reordenar l'Estat i limitar "la despesa" de les autonomies. De fet, els socialistes illencs ja han detectat que Rubalcaba s'està rodejant de veterans com Ramón Jáuregi que donen suport a aquesta iniciativa i va deixant en un segon pla els dirigents joves, partidaris d'una oposició més forta i del relleu generacional.

Impuls a les agrupacions. Francina Armengol, Cosme Bonet i altres dirigents socialistes aprofitaran aquest estiu per reunir-se i intentar reimpulsar les agrupacions del PSIB de cara a reactivar la maquinària interna. Són conscients que el canvi polític es podria tornar a produir el 2015, sempre que els socialistes obtenguin un bon resultat. Les bases just els hi demanen una cosa: "canya al PP".

Font: paella de bacallà. Jaume Font, president de El PI, no atura. Ahir dematí participà en un programa de la Cadena Ser on es va mostrar obertament contrari a una retallada dels nombre de diputats als parlaments autonòmics, tal i com està analitzant el PP. Després del programa partí escopetejat cap el Bar Espanyol d'Inca, que ell regenta, per preparar el sofregit de la paella de bacallà que ahir consumiren els seus clients. Font va fer feina al bar fins a les 23.30 hores.

Reunió amb menorquins. Per cert, que Font va aprofitar el cap de setmana de les festes de Sant Joan per reunir-se a Menorca amb militants i simpatitzants de la seva formació. El PI considera molt important tenir una implantació forta a Menorca. Respecte a Mallorca, es consideren consolidats a la Part Forana però els hi manca el candidat a Palma. S'han imposat un termini per tenir el nom d'aquest polític i llançar-lo: maig de l'any que ve, quan manqui un any per a les eleccions. Ja tenen el perfil, però els hi falta el nom, o això diuen ells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.