algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Una economia que va a l’alça

Asseguren, els responsables d'UGT, que l'economia submergida dóna feina a 61.000 persones a les Balears. Aquest càlcul és la diferència entre les que apareixen com a ocupades en l'Enquesta de la Població Activa i les afiliades a la Seguretat Social.

L'economia submergida ha funcionat sempre en el país. Ja ho feia abans, en temps de bonança, per exemple quan els hotelers tenien places il·legals que les inspeccions de Turisme mai no descobrien i també quan una part de les operacions immobiliàries es pagaven sota taula. Aquestes pràctiques eren tan habituals que el Govern balear legalitza ara les habitacions clandestines i l'espanyol amnistia els defraudadors a canvi del 10% del capital, és a dir, una retenció molt per sota dels que sí compliren amb la llei.

Amb la pujada de l'IVA -que el ministre Montoro justificà perquè molts ciutadans no el paguen!-, de l'IRPF i de la resta d'imposts, l'economia submergida anirà en augment. I si ara ocupa 61.000 persones, d'aquí a un any en sustentarà moltes més. És la via d'escapament lògica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.