algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El moderat Rajoy i la senyora Pol

No és rellevant que la senyora Francisca Pol hagi dimitit cedint a les pressions dels seus i dels externs. És clar que havia de dimitir. El que és veritablement rellevant és que el PP tengui persones així entre els seus militants, persones amb un humor de gust tan groller que no s'havia vist cosa igual ni en temps dels calendaris de camioner. Que ara, damunt les eleccions, la gent del PP s'hagi empegueït del comportament de la seva camarada la senyora Pol, no ho hem d'interpretar com un signe de regeneracionisme per reconquistar el poder com un partit de gent elegant i culta. Que el partit en té, i molta, és clar, però, tant si li agrada com si no, ha de conviure amb les estridències d'un personal no gens refinat, no contaminat per la cultura i sense noció de les bones formes.

La senyora Francisca Pol no es deu haver convertit a l'humor ordinari i brutinyós sobtadament, aquests dies passats. Això no s'improvisa. Les persones respectuoses amb les altres persones ho són normalment, no rompen la norma a través de les xarxes socials. Per fer el que ha fet la senyora Pol, s'ha el que sigui, però de tota la vida. Diria que d'avior, si aquest concepte no implicàs els seus ascendents. Però, en fi, segur que res de tot això no ha vengut de nou als seus companys de partit més pròxims.

L'episodi protagonitzat per aquesta militant del PP desentona de l'estil que transmet el senyor Rajoy i que s'ha preocupat de depurar a mesura que ens acostam a les eleccions. El senyor Rajoy del debat no encaixa en unes maneres de fer que incloguin el comportament de la nostra conciutadana senyora Pol. Però seria un error creure que el seu cas es dóna tan sols en la militància més o menys de base -encara que ella ha gaudit d'oportunitats, de càrrecs i de prebendes. Al contrari, les fonoteques són plenes d'exabruptes i d'insults de tota mena en boca dels militants més conspicus. L'endemà del debat, alguns directius regionals del PP s'adreçaren al senyor Rajoy per felicitar-lo i celebrar el seu triomf, i ho feren en un llenguatge que pertany a la mateixa família de l'afer de la senyora Pol. D'alguna manera, la senyora Pol es pot sentir víctima d'un greuge comparatiu, perquè, de companys tan poc delicats com ella, n'hi ha molts en llocs clau del partit i en el govern de variades institucions.

Així i tot, l'elegància i l'estil moderat del senyor Rajoy no ens hauria de fer oblidar que feia part del govern d'Aznar quan aquest es va alinear amb Bush i Blair en la guerra contra l'Iraq. La destrucció dantesca de vides i de béns, de futur i d'esperança, plenament assumida pel senyor Rajoy, ni que, en darrer extrem, fos per omissió, ens diu molt més que el refinament del seu estil i la seva màscara de moderació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rubén, fa mes de 12 anys

El que és incomprensible és el motiu pel qual la sra. Pol s'ha ficat en aquest embolic. No crec que li ho perdonin, ni tan sols després de les eleccions, sobretot les dones del pp.

Valoració:3menosmas
Per Bernat, fa mes de 12 anys

Porqueret, no t´ha agradat que vos recordin la recerca d´armes de destrucció masiva a l´Iraq? Creanme que esconden armas, digué un belicós Aznar al congrés.
Bé no pasa d´esser una més de les mentides que ens fan empesar els politics, uns i altres. La primera mentida es la que els aguanta: no representan a la majoria de noltros, sino els interesos del capital que es el que manté el sistema agafat als collons del poble com a paparres i engreixats els seus ¿representants?

Valoració:8menosmas
Per Pere Mateu, fa mes de 12 anys

Porqueret: si la senyora Pol ha dimitit és perquè ens trobam en època d'eleccions i perquè l'han fet dimitir. Ni més ni manco. Si hagués estat una altra època no la haurien feta aixecar de la cadira ni amb salfumant.

Valoració:17menosmas
Per Candela, fa mes de 12 anys

Porqueret, vols dir que no formava part d'aquell govern de trist record el senyor Rajoy? HI era, com també hi era quan va passar la desgràcia del Prestige, i ell va ser l'autor de l'il·lustre comentari referint-se a aquells "hilillos de plastilina", amb aquell accent de fer zopez que tan el caracteritza. Hi ha cutres al PP, al PSOE i als altres partits, però quan fan coneixedora la seva cutror, n'han d'assumir les responsabilitats. I sobretot els que els votau hauríeu de ser conseqüents amb vosaltres mateixos. Vull dir, saber si estau d'acord en què persones així us representin.
Vagi bé.

Valoració:15menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 12 anys

L'anterior batle de Getafe va dir que els votants de dretes son "tontos de los cojones". Aixi com sona. I no va dimitir.

Clar es que el seu estil casa perfectament amb l'estil groller i maleducat del PSOE i de molta part de l'esquerra que li riu les gràcies.

No trobi extrany que després de la seva desafortunadísima al.lusió a l'Iraq que fa avui mateix el seu crédit per les persones que pensam nomes un poquet sigui nul.

La seva al.lusio a l'irak d'avui demostra que pensa molt poc amb el cervell. I es una llàstima perque quan vol vosté es un gran opinador.

Passi bon dia

Valoració:-24menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 12 anys

I això que la senyora Pol va estudiar a les Teresianes.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente