cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

Les nòmines dels funcionaris

La situació econòmica del Govern és dolenta, però no pagar els funcionaris és impossible. Suposaria el caos

Un cert retard en el pagament de part de les nòmines dels funcionaris ha desfermat la polèmica aquests dies. Fa temps que es comenta que podrien causar dificultats a causa del mal estat de l'erari autonòmic. L'actual Govern està obligat a garantir aquests pagaments i així ho ha fet, tot i que l'estat dels comptes públics és dolent. El PP, que assumirà el poder d'aquí a pocs dies per àmplia decisió de l'electorat, ha expressat els seus dubtes. El president electe, José Ramón Bauzá, ja ha parlat de "risc" de no poder pagar.

S'ha de pensar, també, que Madrid es nega a enviar 240 milions d'euros que pertanyen a les Balears pels fons de competitivitat. Tot plegat fa que la conjuntura sigui complicada. És possible que una de les primeres accions del Govern Bauzá sigui mostrar l'estat real de la tresoreria balear sense amagar que la situació és molt crítica. Li servirà per retallar de manera important les empreses públiques. Part dels empleats poden perdre la feina, però allò segur és que els funcionaris cobraran. No fer-ho seria el caos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carme, fa mes de 12 anys

De les crisis sempre se'n poden treure beneficis, la dita mallorquina ja diu "un mal te toc pesta no és dolent per a tothom".
Aquestes persones que han tengut la mala idea de fer córrer la brama que els funcionaris no cobrarien, per ventura serà per a ells el dit "mal te toc pesta", però quedi clar jo personalment no desitj cap mal a ningú.
Certament ja fa moltes legislatures, fins i tot molt abans del primer pacte del 1999, que els diferents governs del PP o del Pacte es dedicaren de manera molt alegre a contractar familiars, amics i coneguts, bé com a funcionaris interins o com a empleats de les empreses públiques que anaven creant. Jo som funcionària i us puc assegurar que és tan gros l'allau de gent nova que ha arribat que no és fàcil arribar a saber simplement el non dels nousvinguts, en molts de casos tampoc no saps ben bé quines tasques fan. Per cert és el PP qui crea les empreses públiques, però el Pacte no n'elimina cap, almenys que jo sàpiga.
L'endemà de les eleccions vaig coincidir amb un exdirector general de diversos governs del PP, ens saludàrem i el vaig felicitar pels resultats alhora que li demanava si seria cert allò que havien anunciat al seu programa d'evitar contractar familiars, amics i coneguts, és a dir "enxufats", va somriure i digué això és difífil perquè a Mallorca tots som família o tots ens coneixem.
Bé, en acabar contarem.

Valoració:-6menosmas
Per Peix Espasa, fa mes de 12 anys

@NAVARRO, ja se'n destinen, de doblers, a l'Instituto Cervantes. Massa.

Valoració:5menosmas
Per NAVARRO, fa mes de 12 anys

Yo destinaria mas dinero para fomentar la lengua y demas historias...

Valoració:-8menosmas
Per Un de liberal, fa mes de 12 anys

Per parlar amb precisió, l'editorial, al segon paràgraf hauria de canviar el "també" per un "sobretot":

"S'ha de pensar, SOBRETOT, que Madrid es nega a enviar 240 milions d'euros que pertanyen a les Balears pels fons de competitivitat".

Valoració:0menosmas
Per Pere Bover, fa mes de 12 anys

I per què el sou dels funcionaris ha de ser intocable? I els comerciants? I els pagesos? No estaria gens malament que els que es pensen tenir un sou de per vida sapiguessin, ni que fos per una vegada, que ells també tenen la roba a l'estenedor.

Valoració:-10menosmas
Per Nero, fa mes de 12 anys

Garriguer d'Infern, que téns? enveja o repulsió envers el empleats públics? Com que tu anares a escola de paga i deus tenir una bona feina i uns bons ingressos supòs que la crisi no et deu haver afectat gens. A tu les empreses que tanquen i els aturats tant se te'n foten, simplement els utilitzes per fer demagògia en contra dels empleats públics. Estic segur que t'encantaria que l'Administració Pública s'anàs privatitzant progressivament com als Estats Units, empitjorant els serveis i, paradoxalment, augmentant les despeses de l'estat.

Valoració:20menosmas
Per Garriguer d'Infern, fa mes de 12 anys

Seria un caos, però no més caòtic que el que ha passat i passa amb tantes empreses de balears que han entrat en concurs de creditors.

Vull pensar que seria un caos per la quantitat que són i pel poder que tenen de bloquejar bona part de la Comunitat i no perquè tenguin cera del Corpus i un tracte diferenciat a la resta (que de fet, el tenen).

Valoració:-18menosmas
Per Andreu, fa mes de 12 anys

Que no cobrin els càrrecs polítics que des de fa més d'un mes no compareixen al seu lloc de feina!!!

Valoració:36menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente