algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

El bou ultratjat

El bou ja torna a ser negre i li han restituït els atributs, com assenyalen les cròniques impagables d'aquests dies: les millors, contarelles èpiques d'un grup d'irreductibles carpetovetònics indignats amb l'ofensa d'haver convertit l'astado en un símbol gai (sic). El meu negre, que d'això en sap una estona, dubta que cap homosexual prengués la representació colorista com a bandera: entre els gais sí que hi ha sentit de l'humor i, a més, la bonica estampa del rainbow bull estava condemnada tristament a fondre a negre, com la darrera seqüència d'un curtmetratge curt de pressupost. El bou arc-en-ciel era una provocació, però ni en els deliris més estupefactes del planificador de l'acció no ens hauríem pogut imaginar la reacció, allò que venia després de la pintada, és a dir...

...guardiacivil retirat, guardiacivil en actiu, dos senadors, els autodenominats Polillas i el Círculo, agermanats per retornar els collons al toro, i treure els colors a la pobra bèstia i els colors i les rialles a mig país, Berlanga viu, sense tricorni -o almanco cap crònica no en ressenyava cap, what a pity!-. Diuen que, quan un dels activistes va telefonar a un altre per contar-li que "algún maricón le ha quitao los atributos al toro", l'interlocutor va botar: "¿Pa qué le habrán sacado los cuernos, es que ya no respetan nàa?". Per sort, les banyes del símbol patrio han restat a lloc, marca orgullosa de la cosa, (Esta) España me gusta. Només hi va faltar un lip-dub per als títols de crèdit, però ja se sap que though guys don't dance.

Els qui vàrem sentir certa gaubança -no ho negarem si no és en presència del nostre advocat- en veure aquell bé de déu de bou montuïrer amb pintures de guerra no ens podíem imaginar que el millor d'aquell happening encara havia d'arribar: la restitució de l'orgull, els patriotes indignats, la demanda de protecció per a l'antiga tanca publicitària -aquesta senyera actual va ser, en un principi, la tanca d'un beuratge d'alta graduació; per ventura hi vàrem caure, dins d'una bóta, quan érem petits... Estan sonats, aquests romans!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.